Soort gerecht
Schol met koriandersaus
Het recept voor deze schol met koriandersaus komt uit het boek De rijke wereld van kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen. De kruidige saus is heerlijk, zowel bij vlees als bij vis. Met een mixer of blender is hij zo gemaakt. Over koriander in het boek: “Het blad van de koriander is de laatste jaren populair geworden. Je...
Naar receptBasilicum sorbet
Het recept voor deze basilicum sorbet komt uit het boek De rijke wereld van kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen. Hij smaakt heerlijk fris. Voor dit recept heb je geen ijsmachine nodig. Het is een leuk en verrassend dessert, dat je eventueel ook tussen de gangen door kunt serveren. Over basilicum in het boek: “Dit geurende, warmteminnende kruid...
Naar receptPolenta frieten met zeesla en asperges
Het recept voor deze polenta frieten met zeesla en asperges komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Over dit recept in het boek: “Wanneer de groene asperges weer gegeten kunnen worden, kun je de lente vieren! Na alle kolen in de winter zijn die frisse, knapperige asperges een verademing, vandaar dit gerecht...
Naar receptBrownies van zwarte bonen
Het recept voor deze brownies van zwarte bonen komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Over tussendoortjes in het boek: “Gelukkig zijn er ook veel lekkere en gezonde keuzes op het gebied van tussendoortjes. Met volkorengranen, fruit, peulvruchten en ei maak je bijvoorbeeld in een handomdraai een lekker tussendoortje.”
Naar receptZoete aardappel friet
Het recept voor deze zoete aardappel friet komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Deze frietjes maak je klaar in de oven. Over ovengerechten in het boek: “Ovengerechten zijn vaak goed van tevoren te maken. Maak het alvast ’s middags of in het weekend als je thuis bent en schuif het ’s avonds in de oven....
Naar receptChocolademousse met tofu of avocado
Kom uit je comfortzone, en verwerk groenten in je ontbijt. Laat je inspireren door het volgende exotische ontbijtgerecht uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie: chocolademousse met tofu of avocado! Niet alleen gezond, maar ook nog eens snel klaar (5 minuten heb je wel, toch?).
Naar receptGeroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip
Het recept voor deze geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen –...
Naar receptGroentecurry met kokos
Het recept voor deze groentecurry met kokos komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke...
Naar receptUdonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool
Het recept voor deze udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft ze: “Deze verrukkelijke kluwen van zachte udonnoedels, bittere groenten, champignons, ui en rode paprika is snel en eenvoudig te bereiden, en heel vullend: het is een gezonde en heerlijke eenpansmaaltijd. Udonnoedels zijn te koop bij toko’s...
Naar receptKoekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus
Het recept voor deze koekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi...
Naar receptCourgetteballetjes in een gekruide saus
Het recept voor deze courgetteballetjes in een gekruide saus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Dit is een vereenvoudigde en versnelde versie van een recept van de Indiase culinair schrijfster Madhur Jaffrey – en toch is de bereidingstijd nog 30 minuten, maar het resultaat is de moeite waard. Het smaakt heerlijk...
Naar recept