Soort gerecht

Hoofdgerecht
Schol met koriandersaus

Het recept voor deze schol met koriandersaus komt uit het boek De rijke wereld van kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen. De kruidige saus is heerlijk, zowel bij vlees als bij vis. Met een mixer of blender is hij zo gemaakt. Over koriander in het boek: “Het blad van de koriander is de laatste jaren populair geworden. Je...

Naar recept
Nagerecht
Basilicum sorbet - Gezond aan tafel - recept
Basilicum sorbet

Het recept voor deze basilicum sorbet komt uit het boek De rijke wereld van kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen. Hij smaakt heerlijk fris. Voor dit recept heb je geen ijsmachine nodig. Het is een leuk en verrassend dessert, dat je eventueel ook tussen de gangen door kunt serveren. Over basilicum in het boek: “Dit geurende, warmteminnende kruid...

Naar recept
Hoofdgerecht
Polenta frieten met zeesla en asperges - Gezond aan tafel - recept
Polenta frieten met zeesla en asperges

Het recept voor deze polenta frieten met zeesla en asperges komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Over dit recept in het boek: “Wanneer de groene asperges weer gegeten kunnen worden, kun je de lente vieren! Na alle kolen in de winter zijn die frisse, knapperige asperges een verademing, vandaar dit gerecht...

Naar recept
Tussendoortje
Brownies van zwarte bonen - Gezond aan tafel - recept
Brownies van zwarte bonen

Het recept voor deze brownies van zwarte bonen komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Over tussendoortjes in het boek: “Gelukkig zijn er ook veel lekkere en gezonde keuzes op het gebied van tussendoortjes. Met volkorengranen, fruit, peulvruchten en ei maak je bijvoorbeeld in een handomdraai een lekker tussendoortje.”

Naar recept
Bijgerecht
Zoete aardappel friet - Gezond aan tafel - recept
Zoete aardappel friet

Het recept voor deze zoete aardappel friet komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Deze frietjes maak je klaar in de oven. Over ovengerechten in het boek: “Ovengerechten zijn vaak goed van tevoren te maken. Maak het alvast ’s middags of in het weekend als je thuis bent en schuif het ’s avonds in de oven....

Naar recept
Ontbijt
Chocolademousse met tofu of avocado - Gezond aan tafel - recept
Chocolademousse met tofu of avocado

Kom uit je comfortzone, en verwerk groenten in je ontbijt. Laat je inspireren door het volgende exotische ontbijtgerecht uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie: chocolademousse met tofu of avocado! Niet alleen gezond, maar ook nog eens snel klaar (5 minuten heb je wel, toch?).

Naar recept
Bijgerecht
Geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip - Gezond aan tafel - recept
Geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip

Het recept voor deze geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen –...

Naar recept
Hoofdgerecht
Groentecurry met kokos - Gezond aan tafel - recept
Groentecurry met kokos

Het recept voor deze groentecurry met kokos komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke...

Naar recept
Hoofdgerecht
Udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool - Gezond aan tafel - recept
Udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool

Het recept voor deze udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft ze: “Deze verrukkelijke kluwen van zachte udonnoedels, bittere groenten, champignons, ui en rode paprika is snel en eenvoudig te bereiden, en heel vullend: het is een gezonde en heerlijke eenpansmaaltijd. Udonnoedels zijn te koop bij toko’s...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Koekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus

Het recept voor deze koekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi...

Naar recept
Hoofdgerecht
Courgetteballetjes in een gekruide saus - Gezond aan tafel - recept
Courgetteballetjes in een gekruide saus

Het recept voor deze courgetteballetjes in een gekruide saus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Dit is een vereenvoudigde en versnelde versie van een recept van de Indiase culinair schrijfster Madhur Jaffrey – en toch is de bereidingstijd nog 30 minuten, maar het resultaat is de moeite waard. Het smaakt heerlijk...

Naar recept