Soort gerecht

Voorgerecht
Ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum

Dit recept voor ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer. Over dit recept in het boek: “Zorg in dit recept voor goed rijpe perziken, want die maken het verschil. Sperziebonen hebben we in allerlei soorten in de Beemster. Boterboontjes, groene, maar ook paarse boontjes....

Naar recept
Voorgerecht
Aspergesoep - Gezond aan tafel - recept
Aspergesoep

Het recept voor deze aspergesoep komt uit het boek Hollandse happen van Blond Amsterdam, de shop van Femque van Geffen en Janneke Dröge met cadeau-artikelen waar je blij van wordt. Over dit recept in het boek: “Natuurlijk is een rijk gevulde aspergesoep van verse asperges het lekkerst. Maar heb je wat kookvocht en wat gekookte asperges over, dan is dáár...

Naar recept
Hoofdgerecht
Snelle moussaka - Gezond aan tafel - recept
Snelle moussaka

Het recept voor deze snelle moussaka komt uit het kookboek Kook mee met Max van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.

Naar recept
Hoofdgerecht
Risotto van boekweit met doperwtjes - Gezond aan tafel - recept
Risotto van boekweit met doperwtjes

Het recept voor deze risotto van boekweit met doperwtjes komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.

Naar recept
Hoofdgerecht
Tunesische vissoep - Gezond aan tafel - recept
Tunesische vissoep

Het recept voor deze Tunesische vissoep komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub.

Naar recept
Hoofdgerecht
Spicy chipotle portobello sandwich - Gezond aan tafel - recept
Spicy chipotle portobello sandwich

Dit recept voor spicy chipotle portobello sandwich komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen. Hij schrijft erover: “Sure, het vlees wil je best een keer skippen. Zolang dat wat je eet maar mooie smaken en een goede bite heeft! En geloof mij, deze sandwich doet wat dat betreft niet onder voor...

Naar recept
Hoofdgerecht
Taco's met gegrilde gamba's en ananas - Gezond aan tafel - recept
Taco’s met gegrilde gamba’s en ananas

Dit recept voor taco’s met gegrilde gamba’s en ananas komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen. Hij schrijft erover: “Hot & fast is the way to go! Kleine gamba’s op de grill wil je namelijk heet en kort grillen. Zo heb je wel dat lekkere gegrilde randje, maar worden ze niet...

Naar recept
Hoofdgerecht
Taboulé met bloemkool, kikkererwten en avocado - Gezond aan tafel - recept
Taboulé met bloemkool, kikkererwten en avocado

Het recept voor deze taboulé met bloemkool, kikkererwten en avocado komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.

Naar recept
Hoofdgerecht
Wijtingfilet op provençaalse wijze - Gezond aan tafel - recept
Wijtingfilet op Provençaalse wijze

Het recept voor deze wijtingfilet op Provençaalse wijze komt uit Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld van Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Viscrumble met koolvis, tomaten en spinazie - Gezond aan tafel - recept
Viscrumble van koolvis, tomaten en spinazie

Het recept voor deze viscrumble met koolvis, tomaten en spinazie komt uit Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld van Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde tomaten met rundertapenade - Gezond aan tafel - recept
Gevulde tomaten met rundertapenade

Het recept voor deze gevulde tomaten met rundertapenade komt uit Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld van Jean-François Mallet.

Naar recept