Hoofdgerecht
Gevulde zoete aardappel van de bbq
Dit recept voor gevulde zoete aardappel van de bbq komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Fijn, eens wat anders van de barbecue, en nog vegetarisch ook! De zoete aardappel combineert heerlijk met de vulling van mais en kruiden en de frisse dressing met onder andere avocado. Echt een...
Naar receptGeitenkaasbuideltjes met tomatenchutney
Dit recept voor geitenkaasbuideltjes met tomatenchutney komt uit het boek Koken uit de natuur. In Koken uit de natuur geeft Diane Dittmer advies over wildplukken en gratis en gezond eten uit de natuur. Wat kun je veilig plukken en hoe verwerk je het daarna in je eten? Dit kookboek bevat naast beknopte informatie over wildplukken 66 eenvoudige recepten voor verrassende...
Naar receptPasta carbonara
In haar boek (H)eerlijk makkelijk heeft Gwyneth Paltrow 125 makkelijke recepten verzameld, waaronder deze voor Carbonara. Alle recepten bevatten weinig suiker, vet of gluten, en zitten vol smaak. Je maakt ze klaar in minder tijd dan het kost om een pizza te bestellen. In het hoofdstuk ‘De makkelijke keuken’ schrijft ze: “Koken is een van de mooie dingen in het...
Naar receptCourgettespaghetti met zeepesto
Dit recept voor courgettespaghetti met zeepesto komt uit het boek Groente uit zee. Groente uit zee is een kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. De salade hieronder is perfect voor zwoele zomeravonden: licht verteerbaar en fris van smaak. Hij is ook meesterlijk als lunch voor on the road of bij de picknick of BBQ. Maak je hem in...
Naar receptKipcurry met pompoen
Het recept voor deze kipcurry met pompoen komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Naast de pompoen zitten er onder andere ook sperziebonen en rode ui in; lekker veel groenten dus. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor...
Naar receptMaaltijdsalade met paprika en gegrilde kip
Deze heerlijke maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Naast dat-ie lekker is, is hij ook nog eens mooi gekleurd door de verschillende groenten die erin zitten: rode en gele paprika, rucola en kerstomaatjes. Nog een pluspunt ten slotte (en geen onbelangrijke): hij is binnen...
Naar receptRodekool met aardappels en stoofvlees
Rodekool met aardappels en stoofvlees: lekker ouderwets smullen! Hieronder vind je een recept van Sharon Numan, uit haar boek VoedZo. Sharon (bekend van haar blog VoedZo) over dit recept: “Eerlijk is eerlijk, dit is niet in een kwartiertje klaar. Ik maak dit liever de avond van tevoren, dat vind ik net iets rustiger. Ik heb namelijk altijd de neiging om...
Naar receptZalm kroketten
Op zoek naar een lekker recept dat het goed doet bij kinderen? Probeer deze zalm kroketten eens, heerlijk op smaak gebracht met onder andere Provençaalse kruiden. Het recept komt uit het Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek. Over dit recept, uit het boek: “De levendige smaken van Provençaalse kruiden brengen eenvoudige zalm uit blik tot leven in deze vernieuwde versie van...
Naar receptWraps voor in de broodtrommel
Op zoek naar een lekker lunchrecept voor in je eigen broodtrommel of die van je kind? Probeer deze wraps van Sharon Numan (bekend van haar blog VoedZo) eens. Het recept komt uit haar boek VoedZo, vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten....
Naar receptKipsalade van Fajah Lourens (Killerbody dieet)
Hieronder vind je het recept voor een heerlijke kipsalade van Fajah Lourens. Lekker licht, met veldsla, avocado, kerstomaatjes, kipfilet en champignons. Makkelijker kan niet! Het recept komt uit Fajahs boek Killerbody dieet.
Naar receptTonijnsteak met sesam en groente uit de wok
Het recept voor deze tonijnsteak met sesam en groente (o.a. asperges en spinazie) uit de wok komt uit Het snelle Paleo kookboek van Daniel Green. Hij schrijft over dit recept: “Sesam met tonijn is een klassieke smaakcombinatie waar ik keer op keer op terugval. Ik houd ook van sesamolie. De smaak is zo sterk en overheersend dat je er maar...
Naar recept