Hoofdgerecht
Couscous met garnalen van Jamie Oliver
Deze heerlijke couscous met garnalen van Jamie Oliver is een must-try! De garnalen zijn lekker gekruid en er wordt een gezonde seizoensgroenten-salsa bij geserveerd. Het recept komt uit Jamie’s super food voor elke dag. Dit recept bevat granaatappel. Wist je dat granaatappel ons zenuwstelsel gezond houdt en zorgt voor een goede doorgifte van signalen tussen cellen? Dit komt door vitamine...
Naar receptSandwich roggebrood met zalm, gember en limoen
Dit recept voor een sandwich roggebrood met zalm, gember en limoen komt uit Het beste dieet ter wereld kookboek van Christian Bitz & Arne Astrup. Een heerlijk simpel hoofdgerecht! In hun boek delen Christian Bitz en Arne Astrup diverse recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunch, avondeten, toetjes en basisrecepten. De drie basisprincipes van hun dieet: Eet koolhydraten met een lage glykemische index...
Naar receptSalade geroosterde bieten
Deze salade geroosterde bieten komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. In haar boek werkt Anne Marie met de 90/10%-regel. Deze houdt in dat als 90 procent van je voeding bestaat uit gezonde producten zonder snelle suikers, er best wat ruimte is (10%) om wat minder gezonde producten te gebruiken. De producten die...
Naar receptPijlinktvis met puntpaprika’s
Dit recept voor gestoofde pijlinktvis met puntpaprika’s is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptTofuburger van Jamie Oliver
We kennen Jamie Oliver natuurlijk van de prachtige foodfotografie. Ook deze heerlijke gezonde tofuburger is om van te smullen! Tofu is perfect om allerlei smaken op te nemen, is rijk aan eiwit en bevat weinig verzadigd vet. Het is ook een uitstekende bron van calcium en fosfor, voor sterke en gezonde botten. Het recept komt uit Jamie’s super food voor...
Naar receptHartige taart met prei, champignons en tijm
Hartige taart: wij zijn er dol op! Een grote plus is dat je hem van tevoren kunt maken, waardoor het het perfecte gerecht is voor als je bijvoorbeeld eters hebt. Lekker met een groene salade! Hieronder vind je een heerlijk recept voor hartige taart met prei, champignons en tijm. Hij komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair...
Naar receptAnsjovis gnocchi en salie
Dit recept voor ansjovis gnocchi en salie komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van...
Naar receptAnsjovis taartje (pissaladière)
Het recept voor dit ansjovis taartje (pissaladière) komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van...
Naar receptVietnamese salade
Dit recept voor een Vietnamese salade komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow. Over het recept voor de Vietnamese salade schrijft ze: “Chef-kok Lee Gross kookt (grotendeels) macrobiotisch. Ik ken hem al zo’n tien jaar en heb een aantal keren met hem samengewerkt. Rond de tijd dat mijn vader ziek werd en ik met alle geweld wilde dat mijn...
Naar receptSpeltfusilli met kip, groene groente en roomsaus
Dit recept voor speltfusilli met kip, groene groente en roomsaus komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over het eten van vlees en gevogelte schrijft ze in haar boek: “Een goed stuk vlees of gevogelte is op z’n tijd wel heel erg lekker. Dat hoeft geen groot stuk te zijn en je...
Naar receptGebakken zalm met citroen, spek en tomaat
Dit recept voor gebakken zalm met citroen, spek en tomaat komt uit het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van professor Tim Noakes, voedingsdeskundige Sally-Ann Creed en chef-kok Jonno Proudfoot. Uit het boek: “Aan een gegrilde moot vis hoef je verder niet zoveel toe te voegen. Als de vis maar vers is. Geef er vooral niet al te sterke smaakmakers bij, anders proef je...
Naar recept