Hoofdgerecht
Salade van broccoli met gedroogde vruchten
Het recept voor deze salade van broccoli met gedroogde vruchten komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar receptQuinoasalade met groene asperges (Niven Kunz)
Het recept voor deze quinoasalade met groene asperges komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptRoerbakkip met groene asperges en penne
Het recept voor deze roerbakkip met groene asperges en penne komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Groene asperges zijn rijk aan foliumzuur, wat de kleine bloedvaten in de hersenen beschermt en zo de kans op een beroerte verkleint. Amandelschilfers zijn een belangrijke...
Naar receptWortellinten met feta, crispy kikkererwten & koriander
Deze salade van wortellinten met feta, crispy kikkererwten & koriander komt uit het boek Sla Easy salades van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Deze salade staat bol van de Arabische smaken en is aards, fris en pittig tegelijk. Ideaal voor warme zomeravonden op het balkon.” Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen?...
Naar receptKip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar
Het recept voor deze kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Knoflook heeft een beschermend effect op de hersenen door antioxidanten. Antioxidanten helpen tegen beschadiging van cellen of weefsels en daardoor mogelijk op lange...
Naar receptGado gado salade met gemarineerde tempé
Deze gado gado salade met gemarineerde tempé komt uit het boek Sla Easy van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Gado gado is een gerecht uit Indonesië dat bestaat uit groenten en verse pindasaus. Superlekker en echt comfortfood. Ik houd ervan om de gado gado uit een kom met een boel lekkere dingen te eten.”
Naar receptSalade gestoomde voorjaarsgroenten, ei & parmezaan
Deze salade van gestoomde voorjaarsgroenten, ei & parmezaan komt uit het boek Sla Easy van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Als je een moestuin hebt kun je je eerste oogst gebruiken om deze lichte lenteachtige salade te maken. Lauwwarm is hij het lekkerst!”
Naar receptOma’s gehaktballen
Dit recept voor oma’s gehaktballen komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Groene (blad)groenten bevatten veel ijzer. Een goed ijzergehalte in het bloed zorgt ervoor dat men zich goed kan concentreren. Door de aardappels te koken, en ze daarna in partjes te bakken...
Naar receptSalade meiknol, watermeloen, geitenkaas & pompoenpitten
Deze salade meiknol, watermeloen, geitenkaas & pompoenpitten komt uit het boek Sla Easy van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Deze heerlijk frisse salade is ideaal voor zonnige dagen op het balkon of in de tuin met een goed glas witte wijn. Je zet hem in een handomdraai op tafel, dus heb je des te meer tijd...
Naar receptSpruitjessoep: alternatieve erwtensoep (Grip op koolhydraten)
Het recept voor deze spruitjessoep (alternatieve erwtensoep) komt uit het boek Grip op koolhydraten van diëtiste en ervaringsdeskundige Yvonne Lemmers. Over dit recept schrijft ze in het boek: “Erwtensoep bevat behoorlijk wat koolhydraten, omdat spliterwten net als alle andere peulvruchten zetmeelrijk, dus koolhydraatrijk zijn. GOK-oranje dus. Wil je een koolhydraatbeperkte variant, vervang dan de erwten door spruitjes. Deze spruitjessoep lijkt...
Naar receptBulgur met mais (Niven Kunz)
Het recept voor deze bulgur met mais komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.
Naar recept