Hoofdgerecht

Hoofdgerecht
Wortellinten met feta, crispy kikkererwten en koriander - Gezond aan tafel - recept
Wortellinten met feta, crispy kikkererwten & koriander

Deze salade van wortellinten met feta, crispy kikkererwten & koriander komt uit het boek Sla Easy salades van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Deze salade staat bol van de Arabische smaken en is aards, fris en pittig tegelijk. Ideaal voor warme zomeravonden op het balkon.”   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen?...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar - Gezond aan tafel - recept
Kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar

Het recept voor deze kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Knoflook heeft een beschermend effect op de hersenen door antioxidanten. Antioxidanten helpen tegen beschadiging van cellen of weefsels en daardoor mogelijk op lange...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gado gado salade met gemarineerde tempé - Gezond aan tafel - recept
Gado gado salade met gemarineerde tempé

Deze gado gado salade met gemarineerde tempé komt uit het boek Sla Easy van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Gado gado is een gerecht uit Indonesië dat bestaat uit groenten en verse pindasaus. Superlekker en echt comfortfood. Ik houd ervan om de gado gado uit een kom met een boel lekkere dingen te eten.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade gestoomde voorjaarsgroenten, ei & parmezaan - Gezond aan tafel - recept
Salade gestoomde voorjaarsgroenten, ei & parmezaan

Deze salade van gestoomde voorjaarsgroenten, ei & parmezaan komt uit het boek Sla Easy van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Als je een moestuin hebt kun je je eerste oogst gebruiken om deze lichte lenteachtige salade te maken. Lauwwarm is hij het lekkerst!”

Naar recept
Hoofdgerecht
Oma's gehaktballen - Gezond aan tafel - recept
Oma’s gehaktballen

Dit recept voor oma’s gehaktballen komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Groene (blad)groenten bevatten veel ijzer. Een goed ijzergehalte in het bloed zorgt ervoor dat men zich goed kan concentreren. Door de aardappels te koken, en ze daarna in partjes te bakken...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade meiknol, watermeloen, geitenkaas en pompoenpitten - Gezond aan tafel - recept
Salade meiknol, watermeloen, geitenkaas & pompoenpitten

Deze salade meiknol, watermeloen, geitenkaas & pompoenpitten komt uit het boek Sla Easy van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Deze heerlijk frisse salade is ideaal voor zonnige dagen op het balkon of in de tuin met een goed glas witte wijn. Je zet hem in een handomdraai op tafel, dus heb je des te meer tijd...

Naar recept
Hoofdgerecht
Spruitjessoep (alternatieve erwtensoep) van Yvonne Lemmers - Gezond aan tafel - recept
Spruitjessoep: alternatieve erwtensoep (Grip op koolhydraten)

Het recept voor deze spruitjessoep (alternatieve erwtensoep) komt uit het boek Grip op koolhydraten van diëtiste en ervaringsdeskundige Yvonne Lemmers. Over dit recept schrijft ze in het boek: “Erwtensoep bevat behoorlijk wat koolhydraten, omdat spliterwten net als alle andere peulvruchten zetmeelrijk, dus koolhydraatrijk zijn. GOK-oranje dus. Wil je een koolhydraatbeperkte variant, vervang dan de erwten door spruitjes. Deze spruitjessoep lijkt...

Naar recept
Hoofdgerecht
Bulgur met mais - Gezond aan tafel - recept
Bulgur met mais (Niven Kunz)

Het recept voor deze bulgur met mais komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Naar recept
Hoofdgerecht
Stamppot blote billetjes in het groene gras - Gezond aan tafel - recept
Stamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst

Het recept voor deze stamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Indien de worst vooraf klein genoeg gesneden wordt, is dit gerecht prima te eten met alleen een lepel.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Vispakketjes uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Vispakketjes uit de oven

Het recept voor deze vispakketjes uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Gezonde vetten zoals in olijfolie zijn essentieel voor het gezond functioneren van de hersenen, o.a. omdat arachidonzuur (een omega-6- vetzuur) belangrijk is bij de aanleg van hersenweefsel.”  ...

Naar recept
Hoofdgerecht
Raapstelen stamppot - Gezond aan tafel - recept
Raapstelen stamppot

Het recept voor deze raapstelen stamppot komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept