Hoofdgerecht

Hoofdgerecht
Ribeye met paddenstoelen en witte bonen (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Ribeye met paddenstoelen en witte bonen (Jamie Oliver)

Het recept voor deze weergaloze ribeye met paddenstoelen en witte bonen komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.

Naar recept
Hoofdgerecht
Doperwtenstamppot met coquilles en bloedworst (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Doperwtenstamppot met coquilles en bloedworst (Jamie Oliver)

Het recept voor deze doperwtenstamppot met coquilles en bloedworst komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.

Naar recept
Hoofdgerecht
Pasta met paddenstoelen en knoflook - Gezond aan tafel - recept
Pasta met paddenstoelen en knoflook (Jamie Oliver)

Het recept voor deze pasta met paddenstoelen en knoflook komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.   Wil je 4 weken lang elke week van ons een weekmenu ontvangen met de lekkerste én gezondste recepten? Ontvang hier ons gratis 4-weken menu  ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Zwartebonen- en quinoaburger - Gezond aan tafel - recept
Zwartebonen- en quinoaburger

Het recept voor deze zwartebonen- en quinoaburger komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Door de week wil ik binnen 2 minuten mijn lunch op tafel hebben staan maar in het weekend kan ik echt wel een uur in de keuken bezig zijn....

Naar recept
Hoofdgerecht
Zoete aardappel stoofpot - Gezond aan tafel - recept
Zoete aardappel stoofpot

Het recept voor deze zoete aardappel stoofpot komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Warme, voedzame en snelle recepten zijn echt key wanneer het kouder wordt buiten. Het liefst binnen een kwartiertje gemaakt of met slechts één pan. Een no brainer die je...

Naar recept
Hoofdgerecht
Vegan curry - Gezond aan tafel - recept
Vegan curry

Het recept voor deze vegan curry komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Curry kun je op heel veel verschillende manieren en met heel veel verschillende ingrediënten maken. In het begin hield ik me vast aan één recept, bang om iets fout te doen...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde paprika met couscous - Gezond aan tafel - recept
Gevulde paprika met couscous

Het recept voor deze gevulde paprika met couscous komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Magere carbonara met spek, erwten, amandelen & basilicum - Gezond aan tafel - recept
Magere carbonara met spek, erwten, amandelen & basilicum

Het recept voor deze magere carbonara met spek, erwten, amandelen & basilicum komt uit Jamie’s super food voor elke dag van Jamie Oliver.  Hij schrijft erover in zijn boek: “De bescheiden doperwt is een waardevolle bron van negen verschillende microvoedingsstoffen, maar is vooral zeer rijk aan thiamine – een B vitamine die bijdraagt aan een gezonde hartfunctie.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Kip met bloemkool, papadums, rijst & spinazie - Gezond aan tafel - recept
Kip met bloemkool, papadums, rijst & spinazie

Het recept voor deze kip met bloemkool, papadums, rijst & spinazie komt uit Jamie’s super food voor elke dag van Jamie Oliver. Hij schrijft erover in zijn boek: “Komijn en kurkuma zijn geweldige bronnen van ijzer en dankzij de combinatie met citroensap, zoals in dit recept, kan ons lichaam dit belangrijke mineraal zeer efficiënt opnemen.”   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten...

Naar recept
Hoofdgerecht
Hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn - Gezond aan tafel - recept
Hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn

Het recept voor deze hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Bijgerecht
Tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof - Gezond aan tafel - recept
Tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof

Het recept voor deze tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Tarwe is een geweldige drager voor salades en wat minder bekend dan bulghur, rijst of pasta. Dit recept is eigenlijk een verzameling favoriete ingrediënten: sinaasappelsapdressing, venkelzaad, hazelnoot en artisjok. De artisjokken...

Naar recept