Hoofdgerecht

Hoofdgerecht
Cassavefriet met bananenketchup en pindasaus - Gezond aan tafel - recept
Cassavefriet met bananenketchup en pindasaus

Het recept voor deze cassavefriet met bananenketchup en pindasaus komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “Waarom zouden we alleen friet van aardappel maken? Cassave levert heerlijk krokante friet met een romig binnenste. Niet te versmaden met bananenketchup (in de Tweede Wereldoorlog ontstaan als surrogaat voor ketchup) en pittige pindasaus.”...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kipspiesjes op een citroengrasstokje - Gezond aan tafel - recept
Kipspiesjes op een citroengrasstokje

Het recept voor deze kipspiesjes op een citroengrasstokje komt uit het kookboek Het jaar van Guus en Dick van zanger Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd. Dick over dit recept in het boek (dat in het hoofdstuk Sinterklaas staat): “Toen we met ons gezin in Vietnam waren, had mijn jongste zoon al snel door dat chicken lemongrass een gerecht was...

Naar recept
Hoofdgerecht
Lamscurry - Gezond aan tafel - recept
Lamscurry

Het recept voor deze lamscurry komt uit het kookboek Het beste van Kookschrift van een Kookgek van Joop Braakhekke. Lekker met broccol en bloemkool, gefrituurd met tomatensaus en perentaart toe (recepten in het boek).

Naar recept
Hoofdgerecht
T-bone van bloemkool - Gezond aan tafel - recept
T-bone van bloemkool

Het recept voor deze T-bone van bloemkool komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life. Over dit recept in het boek: “Een vegan variant op de T-bone steak maak je met… bloemkool! Dit lekkere alternatief voor een stuk vlees kun je met tig dingen combineren en zal dus niet snel vervelen. Waarom bloemkool? Amerikanen kwamen erachter...

Naar recept
Hoofdgerecht
Veggie scramble - Gezond aan tafel - recept
Veggie scramble

Het recept voor deze veggie scramble komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.

Naar recept
Hoofdgerecht
Arabische tajine - Gezond aan tafel - recept
Arabische tajine

Het recept voor deze Arabische tajine komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft Sanne van Rooij van Living the green life: “Je kent ze vast wel, de kleurrijke tajines van aardewerk waar je de lekkerste stoofpotten in maakt. De mix van groenten, peulvruchten en heel veel specerijen zorgt ervoor dat je...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pastinaak-mostersoep - Gezond aan tafel - recept
Pastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen

Het recept voor deze pastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in het boek: “Mosterdsoep is lekker, maar er zitten weinig tot geen voedingsstoffen in. Anders is het met deze pastinaak-mosterdsoep. Door de pastinaak is de soep rijk aan vezels en antioxidanten.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde courgettes van de bbq - Gezond aan tafel - recept
Gevulde courgettes van de bbq met truffel en noten

Het recept voor deze gevulde courgettes van de bbq met truffel en noten komt uit het kookboek Smokey Goodness Winter BBQ van Jord Althuizen. Over dit recept schrijft hij in zijn boek: “Als je je groenteliefhebbende vrienden wat goeds wilt laten eten, moet je ze deze hartige winterdish eens voorschotelen. Zelfs vleesliefhebbers lopen warm voor deze met truffel en noten...

Naar recept
Hoofdgerecht
Vegetarische groentenlasagne - Gezond aan tafel - recept
Vegetarische groentenlasagne

Het recept voor deze vegetarische groentenlasagne komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Naar recept
Hoofdgerecht
Paddenstoelenterrine - Gezond aan tafel - recept
Paddenstoelenterrine

Het recept voor deze paddenstoelenterrine komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Naar recept
Bijgerecht
Pad thai - Gezond aan tafel - recept
Pad thai

Het recept voor deze pad thai komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft ze: “Pad thai betekent ‘gebakken noedels’, maar er zijn inmiddels tig varianten van gemaakt. Zo worden ze ook geserveerd met rijst en zelfs met quinoa. Wij hebben er een frisse rauwkost van gemaakt die het erg goed doet...

Naar recept