Hoofdgerecht
Cannelloni van komkommer en gehakt
Dit recept voor cannelloni van komkommer en gehakt komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – Snelle en makkelijke weekmenu’s van Yvonne Lemmers.
Naar receptSpinazie met kipfilet en een Limburgs kaasje
Dit recept voor spinazie met kipfilet en een Limburgs kaasje komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – Snelle en makkelijke weekmenu’s van Yvonne Lemmers. Ze schrijft erover in haar boek: ‘Simpele gerechten kunnen toch zo lekker zijn hè. Dat is dit recept zeker.’ Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:...
Naar receptLibanese kip met groenten en couscous
Het recept voor deze Libanese kip met groenten en couscous komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Dit gerecht is opvallend goed voor gezonde darmen en een goede stoelgang. Over dit recept in het boek: “Laat je niet misleiden door de lijst met ingrediënten. Dit is geen moeilijk recept en zó de moeite waard om te maken....
Naar receptCassavefriet met bananenketchup en pindasaus
Het recept voor deze cassavefriet met bananenketchup en pindasaus komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “Waarom zouden we alleen friet van aardappel maken? Cassave levert heerlijk krokante friet met een romig binnenste. Niet te versmaden met bananenketchup (in de Tweede Wereldoorlog ontstaan als surrogaat voor ketchup) en pittige pindasaus.”...
Naar receptKipspiesjes op een citroengrasstokje
Het recept voor deze kipspiesjes op een citroengrasstokje komt uit het kookboek Het jaar van Guus en Dick van zanger Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd. Dick over dit recept in het boek (dat in het hoofdstuk Sinterklaas staat): “Toen we met ons gezin in Vietnam waren, had mijn jongste zoon al snel door dat chicken lemongrass een gerecht was...
Naar receptLamscurry
Het recept voor deze lamscurry komt uit het kookboek Het beste van Kookschrift van een Kookgek van Joop Braakhekke. Lekker met broccol en bloemkool, gefrituurd met tomatensaus en perentaart toe (recepten in het boek).
Naar receptT-bone van bloemkool
Het recept voor deze T-bone van bloemkool komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life. Over dit recept in het boek: “Een vegan variant op de T-bone steak maak je met… bloemkool! Dit lekkere alternatief voor een stuk vlees kun je met tig dingen combineren en zal dus niet snel vervelen. Waarom bloemkool? Amerikanen kwamen erachter...
Naar receptVeggie scramble
Het recept voor deze veggie scramble komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.
Naar receptArabische tajine
Het recept voor deze Arabische tajine komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft Sanne van Rooij van Living the green life: “Je kent ze vast wel, de kleurrijke tajines van aardewerk waar je de lekkerste stoofpotten in maakt. De mix van groenten, peulvruchten en heel veel specerijen zorgt ervoor dat je...
Naar receptPastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen
Het recept voor deze pastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in het boek: “Mosterdsoep is lekker, maar er zitten weinig tot geen voedingsstoffen in. Anders is het met deze pastinaak-mosterdsoep. Door de pastinaak is de soep rijk aan vezels en antioxidanten.”
Naar receptGevulde courgettes van de bbq met truffel en noten
Het recept voor deze gevulde courgettes van de bbq met truffel en noten komt uit het kookboek Smokey Goodness Winter BBQ van Jord Althuizen. Over dit recept schrijft hij in zijn boek: “Als je je groenteliefhebbende vrienden wat goeds wilt laten eten, moet je ze deze hartige winterdish eens voorschotelen. Zelfs vleesliefhebbers lopen warm voor deze met truffel en noten...
Naar recept