Expert

Hoofdgerecht
Polenta frieten met zeesla en asperges - Gezond aan tafel - recept
Polenta frieten met zeesla en asperges

Het recept voor deze polenta frieten met zeesla en asperges komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Over dit recept in het boek: “Wanneer de groene asperges weer gegeten kunnen worden, kun je de lente vieren! Na alle kolen in de winter zijn die frisse, knapperige asperges een verademing, vandaar dit gerecht...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gnocchi met zeewier in spinazie roomsaus - Gezond aan tafel - recept - spread
Gnocchi met zeewier in spinazie roomsaus

Het recept voor deze gnocchi met zeewier in spinazie roomsaus komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Gnocchi is een traditioneel Italiaans recept voor een soort pasta gemaakt van aardappel- of griesmeel...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Aubergine spread - Gezond aan tafel - recept
Aubergine spread met zeepeterselie

Het recept voor deze aubergine spread met zeepeterselie komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over deze aubergine spread in het boek: “Deze friszure, maar ook zeer romige spread is ideaal voor op een toastje, op een stokbroodje met...

Naar recept
Ontbijt
Kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado - Gezond aan tafel - recept
Kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado

Het recept voor deze kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. In het boek vind je onder andere diverse recepten voor ontbijtinspiratie. Uit het boek: ‘Kom uit je comfortzone, en verwerk groenten in je ontbijt. Deze kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado is zeker het proberen waard!’   Wil...

Naar recept
Tussendoortje
Brownies van zwarte bonen - Gezond aan tafel - recept
Brownies van zwarte bonen

Het recept voor deze brownies van zwarte bonen komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Over tussendoortjes in het boek: “Gelukkig zijn er ook veel lekkere en gezonde keuzes op het gebied van tussendoortjes. Met volkorengranen, fruit, peulvruchten en ei maak je bijvoorbeeld in een handomdraai een lekker tussendoortje.”

Naar recept
Bijgerecht
Zoete aardappel friet - Gezond aan tafel - recept
Zoete aardappel friet

Het recept voor deze zoete aardappel friet komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Deze frietjes maak je klaar in de oven. Over ovengerechten in het boek: “Ovengerechten zijn vaak goed van tevoren te maken. Maak het alvast ’s middags of in het weekend als je thuis bent en schuif het ’s avonds in de oven....

Naar recept
Hoofdgerecht
Burrito’s met kidneybonen, mais en paprika

Het recept voor deze burrito’s met kidneybonen, mais en paprika komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Over wraps in het boek: “Wraps zijn erg veelzijdig. Je kunt ze koud eten, zoals we hebben laten zien bij de lunch (zie recepten in het boek), maar ook warm of als pizza. Wissel een wrap ook eens...

Naar recept
Hoofdgerecht
Quinoa met geroerbakte groenten - Gezond aan tafel - recept
Quinoa met geroerbakte groenten

Het recept voor deze quinoa met geroerbakte groenten komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Bij roerbakken en wokken bak je op hoge temperatuur supersnel kleine stukjes groenten, eventueel in combinatie met kip, vis, of vlees(vervanger). Het idee achter de roerbakgerechten in Eet als een expert steeds hetzelfde: kook de noodles, zilvervliesrijst, quinoa of boekweit...

Naar recept
Ontbijt
Chocolademousse met tofu of avocado - Gezond aan tafel - recept
Chocolademousse met tofu of avocado

Kom uit je comfortzone, en verwerk groenten in je ontbijt. Laat je inspireren door het volgende exotische ontbijtgerecht uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie: chocolademousse met tofu of avocado! Niet alleen gezond, maar ook nog eens snel klaar (5 minuten heb je wel, toch?).

Naar recept
Bijgerecht
Geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip - Gezond aan tafel - recept
Geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip

Het recept voor deze geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen –...

Naar recept
Hoofdgerecht
Groentecurry met kokos - Gezond aan tafel - recept
Groentecurry met kokos

Het recept voor deze groentecurry met kokos komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke...

Naar recept