Expert

Hoofdgerecht
Couscous salade met komkommer, paprika en koriander - Gezond aan tafel - recept
Couscous salade met komkommer, paprika en koriander

Het recept voor deze couscous salade met komkommer, paprika en koriander komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Maak de salade 2 uur van tevoren, zodat de couscous zich kan wentelen in de smaak van de groente en koriander.” Wil je wekelijks gratis gezonde recepten...

Naar recept
Nagerecht
Rabarber kruimel toetje - Gezond aan tafel - recept
Rabarber kruimel toetje

Het recept voor dit rabarber kruimel toetje komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten...

Naar recept
Nagerecht
Rabarber compote met hangop - Gezond aan tafel - recept
Rabarber compote met hangop

Dit recept voor deze rabarber compote met hangop komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van...

Naar recept
Tussendoortje
Chocoladetaart met vanille chlorella crème - Gezond aan tafel - recept
Chocoladetaart met vanille chlorella crème

Het recept voor deze chocoladetaart met vanille chlorella crème komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Wanneer een boek gevuld wordt met over heerlijke recepten mag een taart natuurlijk niet ontbreken. Dat...

Naar recept
Tussendoortje
IJslolly's met aardbeien en spirulina - Gezond aan tafel - recept
IJslolly’s met aardbeien en spirulina

Het recept voor deze ijslolly’s met aardbeien en spirulina komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Dit is een heel eenvoudig recept! Mix, blend, giet, vries en klaar. Deze Spirulina & Strawberry...

Naar recept
Ontbijt
Hartige muffins met zongedroogde tomaatjes, bosuitjes en zeewier - Gezond aan tafel - recept
Hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier

Het recept voor deze hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Zeewier is ook heerlijk in muffins, vooral in hartige muffins, afgemaakt met een...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zeewier socca pizza - Gezond aan tafel - recept
Zeewier socca pizza

Het recept voor deze zeewier socca pizza komt uit het boek Groente uit zee. Groente uit zee is een kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het is het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken, met 50 heerlijke en verrassende recepten. Zeewier eten is lekker, diervriendelijk en gezond (rijk aan o.a. eiwitten en ijzer). Over dit...

Naar recept
Lunch
Speltbrood van Robèrt van Beckhoven (Heel Holland Bakt Brood)

Het recept voor dit eenvoudige speltbrood komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Dit brood is gemaakt van deegbollen die tegen elkaar aan zijn gedrukt tot een soort rupsvorm – voor kinderen extra leuk om dit voedzame brood te eten. Na een dag of twee smaakt het nog lekkerder.” Speltmeel...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zeewier noedels met spicy tofu - Gezond aan tafel - recept
Zeewier noedels met spicy tofu

Het recept voor deze zeewier noedels met spicy tofu komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Zeewier, noedels en tofu gaan al eeuwen hand in hand, onder andere in de Chinese en...

Naar recept
Hoofdgerecht
Rijst met shiitake en zwarte bonen tofu - Gezond aan tafel - recept
Rijst met shiitake en zwarte bonen tofu

Het recept voor deze rijst met shiitake en zwarte bonen tofu komt uit het boek Fit in 15 van bodycoach Joe Wicks. Over dit recept schrijft hij: “Ik bied mijn excuus aan voor het gebrek aan vegetarische recepten, maar ik ben een vleesfanaat. Dit is echter een gerecht dat vegetariërs, vlees- en viseters allemaal lekker zullen vinden. Met de juiste ingrediënten...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven - Gezond aan tafel - recept
Kabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven

Het recept voor deze kabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven komt uit het boek Fit in 15 van Joe Wicks. In Fit in 15 laat hij je zien hoe je met een kwartiertje koken en een kwartiertje sporten per dag vet verliest en spiermassa kweekt, zonder dat je minder hoeft te gaan eten. Het dieetboek van de succesvolle bodycoach bevat...

Naar recept