Expert

Hoofdgerecht
Dhal met Bloemkool en Rode Linzen

Het recept voor deze dhal met bloemkool en rode linzen komt uit het Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella. Ella schrijft erover in haar boek: “Deze dhal is al jaren een van mijn basisgerechten. Iedereen vindt hem lekker en ik kan hem dan ook echt aanraden. Hij is lekker romig en de mix van specerijen zorgt voor een enorm volle...

Naar recept
Bijgerecht
Zomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers - Gezond aan tafel - recept
Zomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers

Het recept voor deze zomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Dit is een van mijn favoriete salades, waar ik nooit genoeg van krijg. Hij is zowel zoet, knapperig, zout als zuur en perfect voor bij een barbecue. Ik heb halloumi gebruikt, een stevige,...

Naar recept
Bijgerecht
Saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing - Gezond aan tafel - recept
Saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing

Het recept voor deze saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Deze salade is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij het avondeten. De dressing bevat kurkuma, die een mooie kleur en aromatische smaak geeft. In veel keukenkastjes staat wel een potje kurkuma, dat misschien...

Naar recept
Bijgerecht
Maangedroogde tomaten - Gezond aan tafel - recept
Maangedroogde tomaten

Het recept voor deze maangedroogde tomaten komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Deze tomaten zijn bedacht door Nigella Lawson en ik maakte ze eerst eigenlijk vooral omdat de naam zo fantastisch is. Maangedroogde tomaten – het klinkt bijna magisch. Gelukkig bleken ze ook erg lekker te smaken en zijn ze...

Naar recept
Bijgerecht
Aardappelsalade met korianderpesto & verse kruiden

Het recept voor deze aardappelsalade met korianderpesto & verse kruiden komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Nieuwe aardappelen met pesto is een van mijn favoriete gerechten. Vaak wordt pesto gemaakt met peterselie of basilicum, maar voor dit recept gebruik ik koriander, wat een heerlijk aroma geeft. Als je een grote...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kalkoenballetjes met Turkse smaken - Gezond aan tafel - recept
Kalkoenballetjes met Turkse smaken

Het recept voor deze kalkoenballetjes met Turkse smaken komt uit het kookboek Yummy, Easy, Quick van Matt Preston. Uit het boek over dit recept: “Niet de slimsten als het op eten aankomt, dachten de Engelsen oorspronkelijk dat kalkoenen uit Turkije kwamen, daarom heten ze in het Engels turkey. Net als dat elke Fransman weet dat ze uit d’Inde (dat is...

Naar recept
Hoofdgerecht
Hachee die je voor geen goud wilt missen - Gezond aan tafel - recept
Hachee die je voor geen goud wilt missen

Het recept voor deze hachee die je voor geen goud wilt missen komt uit het kookboek Yummy, Easy, Quick van Matt Preston. Uit het boek over dit recept: “Sommige gerechten ruiken lekker en zijn heel verfijnd. Andere zijn uitbundig en gezellig. Maar gerechten die zoveel straatwijsheid bevatten als dit gerecht zijn absoluut heel zeldzaam. Als dit gerecht een acteur was,...

Naar recept
Hoofdgerecht
Spiraal-ratatouille

Het recept voor deze spiraal-ratatouille komt uit het kookboek Yummy, Easy, Quick van Matt Preston. Uit het boek over dit recept: “De ratatouille van mijn moeder was goed, maar die zag er niet zo mooi uit als deze! Een klein beetje extra voorbereiding: als ik op pad ga voor courgette, pompoen, Libanese aubergine en pruimtomaatjes, probeer ik die te kiezen...

Naar recept
Hoofdgerecht
Chow Mein Now - Gezond aan tafel - recept
Chow Mein Now (tjap tjoy met noedels)

Het recept voor deze Chow Mein Now (tjap tjoy met noedels) komt uit het kookboek Yummy, Easy, Quick van Matt Preston. Uit het boek over dit recept: “Laat ik mijn reputatie ervoor op het spel zetten – of althans het beetje dat ervan over is – dat dit jaar ‘Het Jaar van de Terugkeer van de Chow Mein’ wordt. Je...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kiptaco's - recept - Gezond aan tafel
Kiptaco’s

Het recept voor deze kiptaco’s komt uit het boek Chubby in Shape van Rose Bertram.

Naar recept
Bijgerecht
Gehaktballetjesspiesjes - Gezond aan tafel - recept
Gehaktballetjesspiesjes

Het recept voor deze gehaktballetjesspiesjes komt uit Het allermakkelijkste BBQ boek ter wereld van Jean-François Mallet.

Naar recept