Dips, sauzen en dressings
Zelf groentebouillon maken
Zelf groentebouillon maken? Dit recept komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. In Lekker Miljuschka deelt de 24Kitchen-chef haar favoriete recepten met jou. Als moeder van twee kinderen weet Miljuschka als geen ander hoe moeilijk het af en toe is om hun iets voor te schotelen wat ze lusten. Daarom bevat dit boek de gezonde kinderrecepten die bij...
Naar receptZelf visbouillon maken
Zelf visbouillon maken? Dit recept komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. In Lekker Miljuschka deelt de 24Kitchen-chef haar favoriete recepten met jou. Als moeder van twee kinderen weet Miljuschka als geen ander hoe moeilijk het af en toe is om hun iets voor te schotelen wat ze lusten. Daarom bevat dit boek de gezonde kinderrecepten die bij...
Naar receptZelf kippenbouillon maken
Zelf kippenbouillon maken? Dit recept komt uit het boek Lekker Miljuschka van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen. Over het maken van bouillon schrijft Miljuschka: “Bouillon noem ik ook wel het vloeibare goud. Nu verwacht ik heus niet dat je nooit meer een bouillonblokje gebruikt, maar het is wel zonde als je alleen dat gebruikt. Zo’n blokje geeft veel smaak en dat is...
Naar receptZelfgemaakte jus van Jamie Oliver
Het recept voor deze zelfgemaakte jus van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Goede jus heeft de kracht om een gerecht te veranderen of zelfs te redden. Doe het dit jaar eens radicaal anders: maak je jus dagen, of zelfs weken van tevoren, zodat je hem op de grote dag alleen op hoeft te...
Naar receptCamembert uit de oven
Het recept voor deze camembert uit de oven van Jamie Oliver, met zachte rozemarijnbroodjes om te scheuren, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Leuk om te maken, mooi om te zien en erg lekker. Rond de kerstdagen heb je vast wel een camembert, of soortgelijke kaas in huis en dan is dit een perfecte manier om...
Naar receptAubergine spread met zeepeterselie
Het recept voor deze aubergine spread met zeepeterselie komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over deze aubergine spread in het boek: “Deze friszure, maar ook zeer romige spread is ideaal voor op een toastje, op een stokbroodje met...
Naar receptGeroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip
Het recept voor deze geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen –...
Naar receptKoekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus
Het recept voor deze koekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi...
Naar receptGroentestengels met dips
Het recept voor deze groentestengels met dips komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Over dit recept in het boek: “Om een uur of vier hebben kinderen vaak trek in iets lekkers. Noor is gek op dippen. Vaak maak ik een eigen bakje en geef haar dan wat gesneden groentes, soepstengels of...
Naar receptKippenlever paté
Het recept voor deze kippenlever paté komt uit het boek VoedZo van Sharon Numan. Het staat vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten. Voor relaxte papa’s en mama’s en blije kids! Over lever schrijft Sharon in haar boek: “Lever is nogal traditioneel...
Naar receptPesto met munt en cashewnoten
Het recept voor deze pesto munt cashewnoten komt uit het boek Deliciously Ella Elke Dag. Foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward) schrijft erover: “Ik hou van pesto; het geeft elke maaltijd direct smaak en doet het ook goed als dressing. Ik gebruik het als dressing voor mijn lunches, om de verschillende elementen samen te brengen tot een heerlijk hapje. De muntsmaak is subtiel,...
Naar recept