Dips, sauzen en dressings

Dips, sauzen en dressings
Paardenbloemelixer - Gezond aan tafel - recept
Paardenbloemelixer

Het recept voor dit paardenbloemelixer komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Als je een liefde voor paardenbloemen ontwikkelt en je je verdiept in deze gouden schone, zul je vast en zeker ook recepten voor paardenbloemhoning tegenkomen. Dat is een...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Botanische pesto - Gezond aan tafel - recept
Botanische pesto

Het recept voor deze botanische pesto komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Hoe leuk is het als je je pesto kunt opfleuren met bladgroen uit eigen tuin of omgeving? Dat feestje gaat natuurlijk alleen op als je bladgroen in...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Gepureerde erwtendip met munt en citroen - Gezond aan tafel - recept
Gepureerde erwtendip met munt en citroen

Het recept voor deze gepureerde erwtendip met munt en citroen komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Je hoeft niet te wachten tot er in het voorjaar verse erwten zijn om deze citroenachtige dip te maken; diepvrieserwten zijn net zo voedzaam en veel handiger. Doperwten bevatten verrassend veel eiwit, net als tahin...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Ghee, ghi of geklaarde boter - Gezond aan tafel - recept
Ghee, ghi of geklaarde boter

Het recept voor deze ghee, ghi of geklaarde boter komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Humus van tuinbonen - Gezond aan tafel - recept - spread
Humus van tuinbonen

Het recept voor deze humus van tuinbonen komt uit het boek Groenten in de hoofdrol van Peter Bauwens. Het boek is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in groente, voeding, seizoensgebonden eten, en voor wie een moestuin heeft. Peter zoomt onder andere in op twaalf soorten groenten, met praktische informatie over hoe je deze groenten kweekt en welke heerlijke recepten...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Makreel mousse met verse bieslook - Gezond aan tafel - recept
Makreel mousse met verse bieslook

Het recept voor deze makreel mousse met verse bieslook komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Voorjaarsgroente met ansjovisdip - Gezond aan tafel - recept
Voorjaarsgroente met ansjovisdip

Het recept voor deze voorjaarsgroente met ansjovisdip komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Cajun kip met aardappelpartjes en bieslookdip

Het recept voor deze cajun kip met aardappelpartjes en bieslookdip komt uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek van The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers). Over dit recept schrijven ze: “Dit recept met zijn vurige cajunsmaken is geïnspireerd op de fantastische gerechten die we tijdens onze road trip langs de Mississippi aten. Het is...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Zuurdesem sandwich met bloemkoolpesto, sla en tomaat - Gezond aan tafel - recept
Zuurdesem sandwich met bloemkoolpesto, sla en tomaat

Het recept voor deze zuurdesem sandwich met bloemkoolpesto, sla en tomaat komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Trendsetter Lisette Kreischer laat in Plant Power zien hoe je als vegan, vegatariër of flexitariër superfit en gezond kunt leven. Wat denk je van heerlijke shakes en smoothies als de beauty berry booze, of The Dutch Weed burger? Van cranberry’s...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Basilicumpesto - Gezond aan tafel - recept
Basilicumpesto

Het recept voor deze basilicumpesto komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo. Over dit recept, uit het hoofdstuk Toppings in het boek: “Wij maken onze pestoʼs standaard zonder kaas zodat ze ook geschikt zijn voor veganisten. Voeg voor een meer traditionele pesto Parmezaanse kaas toe. Deze pesto serveren wij onder andere op de Toscaanse...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Zelf runderbouillon kalfsbouillon maken - Gezond aan tafel - recept
Zelf runderbouillon en kalfsbouillon maken

Zelf runderbouillon en kalfsbouillon maken? Dit recept komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. Over het maken van bouillon schrijft Miljuschka: “Bouillon noem ik ook wel het vloeibare goud. Nu verwacht ik heus niet dat je nooit meer een bouillonblokje gebruikt, maar het is wel zonde als je alleen dat gebruikt. Zo’n blokje geeft veel smaak en dat...

Naar recept