Vegetarisch

Hoofdgerecht
Cottage pie uit de moestuin (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Cottage Pie uit de Moestuin met Knolgroenten (Jamie Oliver)

Het recept voor deze cottage pie uit de moestuin met knolgroenten, eekhoorntjesbrood, marmite & crispy rozemarijn komt uit het boek VEG van Jamie Oliver.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Saag paneer - Gezond aan tafel - recept
Saag paneer

Het recept voor deze saag paneer komt uit het kookboek De complete koolhydraatarme keuken van Jonno Proudfoot.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Bijgerecht
Noedels van courgette en knolselderij met pinda's - Gezond aan tafel - recept
Noedels van courgette en knolselderij met pinda’s

Het recept voor deze noedels van courgette en knolselderij met pinda’s komt uit Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella. Ella schrijft erover in haar boek: “Dit is een geweldig eenvoudig gerecht. Het is in circa 10 minuten klaar en je hebt bijna geen afwas. Het is een licht bijgerecht of een lekker bedje onder een hoofdgerecht. Ik ben gek op...

Naar recept
Lunch
Zoete kaaspannenkoek - Gezond aan tafel - recept
Zoete kaaspannenkoek

Het recept voor deze zoete kaaspannenkoek komt uit het boek Slank en energiek met Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Gekruide linzenballetjes met tomatenrelish en knoflookroom - Gezond aan tafel - recept
Gekruide linzenballetjes met tomatenrelish en knoflookroom

Het recept voor deze gekruide linzenballetjes met tomatenrelish en knoflookroom komt uit Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella. Ella schrijft erover in haar boek: “Ik weet dat deze balletjes misschien een beetje vreemd klinken maar ze zijn verrukkelijk, vooral geserveerd met tomatenrelish en aangemaakt met knoflookroom. Dankzij de tijm, rozemarijn, peterselie, knoflook en ui zitten ze vol smaak. Ik vind...

Naar recept
Hoofdgerecht
Dhal met Bloemkool en Rode Linzen

Het recept voor deze dhal met bloemkool en rode linzen komt uit het Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella. Ella schrijft erover in haar boek: “Deze dhal is al jaren een van mijn basisgerechten. Iedereen vindt hem lekker en ik kan hem dan ook echt aanraden. Hij is lekker romig en de mix van specerijen zorgt voor een enorm volle...

Naar recept
Bijgerecht
Zomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers - Gezond aan tafel - recept
Zomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers

Het recept voor deze zomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Dit is een van mijn favoriete salades, waar ik nooit genoeg van krijg. Hij is zowel zoet, knapperig, zout als zuur en perfect voor bij een barbecue. Ik heb halloumi gebruikt, een stevige,...

Naar recept
Bijgerecht
Saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing - Gezond aan tafel - recept
Saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing

Het recept voor deze saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Deze salade is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij het avondeten. De dressing bevat kurkuma, die een mooie kleur en aromatische smaak geeft. In veel keukenkastjes staat wel een potje kurkuma, dat misschien...

Naar recept
Bijgerecht
Maangedroogde tomaten - Gezond aan tafel - recept
Maangedroogde tomaten

Het recept voor deze maangedroogde tomaten komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Deze tomaten zijn bedacht door Nigella Lawson en ik maakte ze eerst eigenlijk vooral omdat de naam zo fantastisch is. Maangedroogde tomaten – het klinkt bijna magisch. Gelukkig bleken ze ook erg lekker te smaken en zijn ze...

Naar recept
Bijgerecht
Aardappelsalade met korianderpesto & verse kruiden

Het recept voor deze aardappelsalade met korianderpesto & verse kruiden komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Nieuwe aardappelen met pesto is een van mijn favoriete gerechten. Vaak wordt pesto gemaakt met peterselie of basilicum, maar voor dit recept gebruik ik koriander, wat een heerlijk aroma geeft. Als je een grote...

Naar recept
Hoofdgerecht
Spiraal-ratatouille

Het recept voor deze spiraal-ratatouille komt uit het kookboek Yummy, Easy, Quick van Matt Preston. Uit het boek over dit recept: “De ratatouille van mijn moeder was goed, maar die zag er niet zo mooi uit als deze! Een klein beetje extra voorbereiding: als ik op pad ga voor courgette, pompoen, Libanese aubergine en pruimtomaatjes, probeer ik die te kiezen...

Naar recept