Suikervrij

Hoofdgerecht
Ovenfilotaart met zoete aardappel - Gezond aan tafel - recept
Ovenfilotaart met zoete aardappel

Het recept voor deze ovenfilotaart met zoete aardappel komt uit het kookboek Heel Holland Bakt mee – Seizoen 2019-2020. Uit het boek: ‘Dit is natuurlijk niet echt een taart, maar goed. Af en toe iets hartigs na al die zoetigheid is bittere noodzaak.’

Naar recept
Hoofdgerecht
Plaattaart met champignons - Gezond aan tafel - recept
Plaattaart met champignons

Een tarte fine is een taart van bladerdeeg met fruit of groenten. In het Nederlands noemen we dit een plaattaart. Het recept voor deze plaattaart met champignons komt uit het kookboek Kleine hartige taartjes van Meike Schaling, eigenaresse van de Franse Patisserie in Amsterdam Petit gâteau. In dit recept maken we de bladerdeeg zelf. Bladerdeeg maken lijkt heel eng, maar...

Naar recept
Hoofdgerecht
Spitskoolcurry met cashewnoten - Gezond aan tafel - recept
Spitskoolcurry met cashewnoten

Het recept voor deze spitskoolcurry met cashewnoten komt uit het kookboek Kook mee met MAX van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Plaattaart met courgette en artisjoksalade - Gezond aan tafel - recept
Plaattaart met courgette en artisjoksalade

Het recept voor deze plaattaart met courgette en artisjoksalade komt uit het kookboek Kook mee met Max van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Voorgerecht
Bissara - Gezond aan tafel - recept
Bissara

Het recept voor deze bissara komt uit het kookboek NAJAT van topchef Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterrenrestaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Over dit recept schrijft ze: “Op de bissara leggen we een stukje visfilet en een saffraantuile en tot slot garneren we...

Naar recept
Hoofdgerecht
Spinazie-pompoenbowl - Gezond aan tafel - recept
Spinazie-pompoenbowl

Het recept voor deze spinazie-pompoenbowl komt uit het kookboek Bordjes & bowls uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.

Naar recept
Voorgerecht
Arancini - Gezond aan tafel - recept
Arancini

Het recept voor deze arancini komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life.

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza di mama van bietendeeg - Gezond aan tafel - recept
Pizza di mama van bietendeeg

Het recept voor deze pizza di mama van bietendeeg komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Dacht je dat we met het creëren van de zoeteaardappelpizza uitgespeeld waren? Think again! We hebben even moeten stoeien, maar wat blijkt? Zelf een bodem maken is echt geen uitdaging en een kleurtje...

Naar recept
Voorgerecht
Koekjes met tomaat en geitenkaas - Gezond aan tafel - recept
Koekjes met tomaat en geitenkaas

Dit recept voor koekjes met tomaat en geitenkaas komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Eendenborstfilet met selderij - Gezond aan tafel - recept
Eendenborstfilet met selderij

Dit recept voor eendenborstfilet met selderij komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.   Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je gratis aan en ontvang direct het eerste weekmenu! Schrijf je hier in en ontvang 4 koolhydraatarme en gezonde weekmenu’s ➔

Naar recept
Voorgerecht
Crudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout - Gezond aan tafel - recept
Crudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout

Dit recept voor crudo van rode garnalen met citroen, rozemarijn en zeezout komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Crudo is populair in de gloeiende hitte van Sicilië, waar korte bereidingstijden fundamenteel zijn. Allerlei zeebanket wordt er bijna rauw opgediend, afgezien van een korte marinade in...

Naar recept