Dieet

Drankjes
Groene smoothie met amandelmelk, spinazie en banaan - Gezond aan tafel - recept
Groene smoothie met amandelmelk, spinazie en banaan

Tara Stiles is weg van ‘groenedromendrankjes’ (ggd’s). Hier vind je haar recept voor de ‘klassieke versie’: een groene smoothie met amandelmelk, spinazie en banaan. Het komt uit het Tara Stiles’ Kookboek, met meer dan 100 simpele gerechten die superleuk zijn om te maken. Tara schrijft in haar boek: “Het is een algemeen en wijdverbreid misverstand dat bewuster en gezonder leven...

Naar recept
Expert
Gebakken zalm met citroen, spek en tomaat - Gezond aan tafel - recept
Gebakken zalm met citroen, spek en tomaat

Dit recept voor gebakken zalm met citroen, spek en tomaat komt uit het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van professor Tim Noakes, voedingsdeskundige Sally-Ann Creed en chef-kok Jonno Proudfoot. Uit het boek: “Aan een gegrilde moot vis hoef je verder niet zoveel toe te voegen. Als de vis maar vers is. Geef er vooral niet al te sterke smaakmakers bij, anders proef je...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Kaassaus zonder kaas - Gezond aan tafel - recept
Kaassaus zonder kaas

Dit recept voor kaassaus zonder kaas komt uit het Tara Stiles kookboek, met meer dan 100 simpele gerechten die superleuk zijn om te maken. Tara schrijft erover: “Kaassaus klinkt zo lekker, romig en troostrijk. Helaas verdraagt niet iedereen kaassaus even goed. Ik heb een recept dat veel vriendelijker is voor je darmen dan een traditionele kaassaus en ik hoop dat...

Naar recept
Ontbijt
Kokos parfait - Gezond aan tafel - recept
Kokos parfait met aardbeien en blauwe bessen

Dit recept voor kokos parfait komt uit het Tara Stiles kookboek, met meer dan 100 simpele gerechten die superleuk zijn om te maken. Tara Stiles schrijft erover: “Tijdens een klus in het W Hotel op de Malediven maakte de chef-kok een heerlijk en voedzaam recept, geïnspireerd op mijn boek Powerfood, Yoga & Meditatie. De kok gaf er zijn eigen lokale,...

Naar recept
Ontbijt
Pannenkoeken van pastinaak en gierst - Gezond aan tafel - recept
Pannenkoeken van pastinaak en gierst met bramencompote

Dit recept voor pannenkoeken van pastinaak en gierst met bramencompote komt uit het kookboek Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart. Het boek bevat meer dan 200 heerlijke vegetarische recepten. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon...

Naar recept
Tussendoortje
Kokos limoen taartjes - Gezond aan tafel - recept
Kokos limoen taartjes

In haar boek (H)eerlijk makkelijk heeft Gwyneth Paltrow 125 makkelijke recepten verzameld. Alle recepten bevatten weinig suiker, vet of gluten, en zitten vol smaak. Je maakt ze klaar in minder tijd dan het kost om een pizza te bestellen. Over dit recept voor kokos limoen taartjes schrijft ze: “Mijn dochter is dol op traditionele limoentaart, maar dat is een ware...

Naar recept
Ontbijt
Parfait van kaki en frambozen - Gezond aan tafel - recept
Parfait van kaki en frambozen

Deze parfait van kaki en frambozen komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Muesli of granola maak je heel gemakkelijk zelf met je favoriete ingrediënten, maar je kunt er ook voor kiezen een goede muesli in de supermarkt te kopen. Mix & Match muesli of granola met melk, yoghurt of kwark, vers fruit en noten...

Naar recept
Koolhydraatarm
Koolhydraatarm ontbijt: beschuit met kruiden en jus - Gezond aan tafel - recept
Koolhydraatarm ontbijt: beschuit met kruiden en jus

Dit recept voor een koolhydraatarm ontbijt (beschuit met kruiden en jus) komt uit het Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek. Auteur William Davis schrijft over dit koolhydraatarme ontbijtrecept: “Beschuit met jus: het ultieme comfortfood waarvan je dacht dat je het nooit meer zou mogen eten … Dit in Amerika bekende ontbijtgerecht dat daar ook bij weekends en feestdagen hoort, is hier...

Lees meer
Dips, sauzen en dressings
Pestodressing - Gezond aan tafel - recept
Pestodressing

Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een pestodressing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Dressings zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast. Haal ze ruim voor gebruik uit...

Naar recept
Lunch
Salade met gegrilde groenten - Gezond aan tafel - recept
Salade met gegrilde groenten

In plaats van een boterham voor de lunch, kun je er ook voor kiezen om eens af te wisselen met salades. Laat je inspireren door het volgende salade-idee uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie: salade met gegrilde groenten. Met bijvoorbeeld aubergine, courgette, gele paprika, maar je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken.

Naar recept
Lunch
Haringsalade - Gezond aan tafel - recept
Haringsalade met bieten en appel

Het recept voor deze haringsalade komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. De salade bevat fosfor. Daarover schrijven ze: “Fosfor is een mineraal dat net als calcium belangrijk is voor het behoud van sterke botten en tanden. Fosfor speelt ook een rol bij de stofwisseling in je...

Naar recept