Lactosevrij
Salina-kip (Jamie Oliver)
Het recept voor deze Salina-kip met zalig geurende zachte aubergine, tomaat en kappertjes komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Nonna Marina inspireerde me om de smaken van het eiland Salina eens flink in het zonnetje te zetten. Ik ging aan de slag met ingrediënten die bij haar in de achtertuin groeiden en maakte...
Naar receptBananen-havermoutpannenkoekjes
Dit recept voor bananen-havermoutpannenkoekjes komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Havermout verlaagt het cholesterolgehalte en verkleint daarmee de kans op hart- en vaatziekten. In kaneel zit OPC, wat helpt bij het verminderen van opvliegers, angst, stemmingswisselingen en slapeloosheid. Fyto-oestrogenen in sojamelk kunnen opvliegers en andere overgangsklachten verminderen. Banaan bevat...
Naar receptBananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten
Dit recept voor bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Kijk, dit is een heel slimme en lekkere oplossing voor als je snel de deur uit moet of in de ochtend moeilijk kunt eten: neem een plak bananenbrood mee on the road! Maak hem in...
Naar receptGekookt eitje met dukkah
Dit recept voor een gekookt eitje met dukkah komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Ken je dukkah al? Dit is een crunchy notenmengsel, afkomstig uit de Arabische keuken, en je kunt er alle kanten mee op! Dukkah is bijvoorbeeld heerlijk om komkommerstaafjes in te dippen bij de borrel. Of strooi het eens over je salades...
Naar receptTom yum goong met gefrituurde zeespaghetti
Het recept voor deze tom yum goong met gefrituurde zeespaghetti komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.
Naar receptNasi goreng met wakame
Het recept voor deze nasi goreng met wakame komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.
Naar receptZonnebloempittenpasta
Het recept voor deze zonnebloempittenpasta komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.
Naar receptPizza van pompoendeeg
Het recept voor deze pizza van pompoendeeg komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.
Naar receptOlijven-notenbrood met zongedroogde tomaat en rozemarijn
Het recept voor dit olijven-notenbrood met zongedroogde tomaat en rozemarijn komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.
Naar receptItaliaanse rode boekweit
Het recept voor deze Italiaanse rode boekweit komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.
Naar receptCourgettetaart met avocado-limoencrème
Het recept voor deze courgettetaart met avocado limoencrème komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele. Over dit recept in het boek: “Een echt feestelijke taart waarmee je menig gast zult verrassen als ze horen dat deze glutenvrij, lactosevrij, helemaal plantaardig en als bonus ook nog eens proteïnerijk...
Naar recept