Lactosevrij
Bloody kimchi
Het recept voor deze bloody kimchi komt uit het boek Mocktails van Caroline Hwang.
Naar receptBlauwebessen-kardemomexplosie
Het recept voor deze Blauwebessen-kardemomexplosie komt uit het boek Mocktails van Caroline Hwang. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptKip met 40 tenen knoflook
Het recept voor deze kip met 40 tenen knoflook komt uit het Tasty Kookboek van Tasty, het grootste foodchannel ter wereld. Over het recept in het boek: “Het maakt ons niet uit of je uiteindelijk 39 (of 41) tenen knoflook gebruikt voor jouw versie. Het gaat erom dat het gerecht barst van die heerlijke knoflooksmaak. Dit is het perfecte gerecht...
Naar receptBLT-salade
Het recept voor deze BLT-salade komt uit het (kook)boek Het keto-dieet compleet van Amy Ramos. De porties van deze salade zijn vrij klein, maar de combinatie van ingrediënten zorgt voor een stevige smaakexplosie. Het gebruik van spekvet in plaats van olijfolie in de dressing maakt deze overheerlijke salade nog aanlokkelijker. Spekvet kun je maximaal één week afgesloten in de koelkast...
Naar receptBouillon van wortels en peterselie
Het recept voor deze bouillon van wortels en peterselie komt uit het kookboek Mijn babyrecepten met Sophie la girafe. Het is geschikt voor baby’s vanaf 5 maanden.
Naar receptCassavefriet met bananenketchup en pindasaus
Het recept voor deze cassavefriet met bananenketchup en pindasaus komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “Waarom zouden we alleen friet van aardappel maken? Cassave levert heerlijk krokante friet met een romig binnenste. Niet te versmaden met bananenketchup (in de Tweede Wereldoorlog ontstaan als surrogaat voor ketchup) en pittige pindasaus.”...
Naar receptWinterpeen in zoutkorst
Het recept voor deze winterpeen in zoutkorst komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “De groenteboer is de nieuwe visboer! Breng winterpeen in een identiteitscrisis door hem als Scandinavische zalm te begraven in een zoutkorst en vervolgens te roken. Speciaal voor Johnas om te laten zien hoe veelzijdig dat eeuwige...
Naar receptKipspiesjes op een citroengrasstokje
Het recept voor deze kipspiesjes op een citroengrasstokje komt uit het kookboek Het jaar van Guus en Dick van zanger Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd. Dick over dit recept in het boek (dat in het hoofdstuk Sinterklaas staat): “Toen we met ons gezin in Vietnam waren, had mijn jongste zoon al snel door dat chicken lemongrass een gerecht was...
Naar receptAvocadoroos maken
Hoe maak je eigenlijk een avocadoroos? In slechts vier stappen! Het is makkelijker dan je denkt en met een beetje oefenen heb je het zo onder de knie. Je fleurt ieder bordje ermee op. Hier lees je hoe, uit het boek The Avocado Show van The Avocado Show. The Avocado Show is een van de most exciting food start-ups ter wereld....
Naar receptT-bone van bloemkool
Het recept voor deze T-bone van bloemkool komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life. Over dit recept in het boek: “Een vegan variant op de T-bone steak maak je met… bloemkool! Dit lekkere alternatief voor een stuk vlees kun je met tig dingen combineren en zal dus niet snel vervelen. Waarom bloemkool? Amerikanen kwamen erachter...
Naar receptVeggie scramble
Het recept voor deze veggie scramble komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.
Naar recept