Koemelkvrij

Hoofdgerecht
Salade 'vegan greens' - Gezond aan tafel - recept
Salade ‘vegan greens’

Deze salade ‘vegan greens’ komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Eat, share, live! Over het...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettespaghetti - Gezond aan tafel - recept
Salade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettini

Deze salade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettespaghetti komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten....

Naar recept
Bijgerecht
Groenten uit de oven met wittetruffelzout - Gezond aan tafel - recept
Groenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo)

Het recept voor deze groenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo) komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. De Paleo-lifestyle is niet voor niets een grote dieettrend. Kook snel en gemakkelijk met vers fruit, verse groenten, vis, vlees, noten en zaden. Je merkt dat je fit, gezond en slank wordt en blijft. Dankzij de maakbare recepten voor elke dag...

Naar recept
Ontbijt
Boerenkool & eieren met gegrilde tomaten (Paleo) - Gezond aan tafel - recept
Boerenkool & eieren met gegrilde tomaten (Paleo)

Het recept voor deze boerenkool & eieren met gegrilde tomaten (Paleo) komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. Over het recept schrijft Daniel Green: “Boerenkool heeft veel overeenkomsten met spinazie qua voedingswaarden (vol vitaminen, mineralen, antioxidanten en fytonutriënten) maar de bladeren hebben wat meer textuur en zijn steviger dan spinazie, dus ze behouden hun vorm als je ze klaarmaakt....

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade met peultjes, asperges, ei en spek - Gezond aan tafel - recept
Salade met peultjes, asperges, ei en spek

Het recept voor deze salade met peultjes, asperges, ei en spek komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Peultjes laat je groeien tegen gaas. Het is een klimplant en ze bloeien prachtig. Ze zijn lekker zoet van smaak.”   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten...

Naar recept
Hoofdgerecht
Farfalle met courgette, asperges en doperwten - Gezond aan tafel - recept
Farfalle met courgette, asperges en doperwten

Het recept voor deze farfalle met courgette, asperges en doperwten komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Tussendoortje
Chocoladetaart met vanille chlorella crème - Gezond aan tafel - recept
Chocoladetaart met vanille chlorella crème

Het recept voor deze chocoladetaart met vanille chlorella crème komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Wanneer een boek gevuld wordt met over heerlijke recepten mag een taart natuurlijk niet ontbreken. Dat...

Naar recept
Tussendoortje
IJslolly's met aardbeien en spirulina - Gezond aan tafel - recept
IJslolly’s met aardbeien en spirulina

Het recept voor deze ijslolly’s met aardbeien en spirulina komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Dit is een heel eenvoudig recept! Mix, blend, giet, vries en klaar. Deze Spirulina & Strawberry...

Naar recept
Ontbijt
Hartige muffins met zongedroogde tomaatjes, bosuitjes en zeewier - Gezond aan tafel - recept
Hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier

Het recept voor deze hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Zeewier is ook heerlijk in muffins, vooral in hartige muffins, afgemaakt met een...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zeewier socca pizza - Gezond aan tafel - recept
Zeewier socca pizza

Het recept voor deze zeewier socca pizza komt uit het boek Groente uit zee. Groente uit zee is een kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het is het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken, met 50 heerlijke en verrassende recepten. Zeewier eten is lekker, diervriendelijk en gezond (rijk aan o.a. eiwitten en ijzer). Over dit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zeewier noedels met spicy tofu - Gezond aan tafel - recept
Zeewier noedels met spicy tofu

Het recept voor deze zeewier noedels met spicy tofu komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Zeewier, noedels en tofu gaan al eeuwen hand in hand, onder andere in de Chinese en...

Naar recept