Koemelkvrij
Gratin van nectarines met pijnboompitten
Het recept voor deze gratin van nectarines met pijnboompitten komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar receptRomige spinaziesoep met kokos en zalm
Het recept voor deze romige spinaziesoep met kokos en zalm komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptGevulde tomaten met quinoa en linzen
Het recept voor deze gevulde tomaten met quinoa en linzen komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines. Kayla schrijft erover: “In de Griekse keuken worden tomaten en paprika’s bijna altijd met rijst gevuld. Ik besloot wat te experimenteren en heb quinoa en gedroogd fruit gebruikt – en ik ben erg...
Naar receptTonijnsalade op brood
Het recept voor deze tonijnsalade op brood komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines. Kayla schrijft erover: “Tonijn is een van mijn favoriete bronnen van eiwit. Lekker om er wat extra citroensap aan toe te voegen voor wat extra pit!”
Naar receptVenkelpuree
Het recept voor deze venkelpuree komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Puree is heerlijk bij gefrituurde en krokante gerechten, zoals mijn groenteballetjes of gebakken of geroosterde groenten. Deze zalige versie kun je maken op basis van aardappels of aardperen, maar het is de venkel die hem echt bijzonder maakt. Perfect...
Naar receptSalade van broccoli met gedroogde vruchten
Het recept voor deze salade van broccoli met gedroogde vruchten komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar receptQuinoasalade met groene asperges (Niven Kunz)
Het recept voor deze quinoasalade met groene asperges komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptGevulde dadels met amandelspijs en granaatappelmelasse
Het recept voor deze gevulde dadels met amandelspijs en granaatappelmelasse komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Verleidelijker dan dit krijg je het niet: een zoet afrodisiacum bij uitstek. De combinatie van granaatappelmelasse, rozenwater, oranjebloesemwater en amandelspijs is subliem.” Lekker bij de koffie of thee, maar ook als...
Naar receptMango salade met cashewnoten en kiemgroente
Deze mango salade met cashewnoten en kiemgroente komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptRoerbakkip met groene asperges en penne
Het recept voor deze roerbakkip met groene asperges en penne komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Groene asperges zijn rijk aan foliumzuur, wat de kleine bloedvaten in de hersenen beschermt en zo de kans op een beroerte verkleint. Amandelschilfers zijn een belangrijke...
Naar receptWortellinten met feta, crispy kikkererwten & koriander
Deze salade van wortellinten met feta, crispy kikkererwten & koriander komt uit het boek Sla Easy salades van Ida de Haart. Over de salade in het boek: “Deze salade staat bol van de Arabische smaken en is aards, fris en pittig tegelijk. Ideaal voor warme zomeravonden op het balkon.” Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen?...
Naar recept