Koemelkvrij

Hoofdgerecht
Italiaanse rode boekweit - Gezond aan tafel - recept
Italiaanse rode boekweit

Het recept voor deze Italiaanse rode boekweit komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.

Naar recept
Tussendoortje
Courgettetaart met avocado limoencrème - Gezond aan tafel - recept
Courgettetaart met avocado-limoencrème

Het recept voor deze courgettetaart met avocado limoencrème komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele. Over dit recept in het boek: “Een echt feestelijke taart waarmee je menig gast zult verrassen als ze horen dat deze glutenvrij, lactosevrij, helemaal plantaardig en als bonus ook nog eens proteïnerijk...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zeebaars uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Zeebaars uit de oven

Het recept voor deze zeebaars uit de oven komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven. De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 700 kcal, 45 g eiwit, 44 g vet, 25 g koolhydraten, 12 g vezels.

Naar recept
Hoofdgerecht
Pasta met linzen, tomaat en basilicum - recept - Gezond aan tafel
Pasta met linzen, tomaat en basilicum

Het recept voor deze pasta met linzen, tomaat en basilicum komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven. De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht: 810 kcal, 39 g eiwit, 22 g vet, 101 g koolhydraten, 27 g vezels.

Naar recept
Hoofdgerecht
Drumsticks met perzik en gember - recept - Gezond aan tafel
Drumsticks met perzik en gember

Het recept voor deze drumsticks met perzik en gember komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven. De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht: 810 kcal, 42 g eiwit, 32 g vet, 82 g koolhydraten, 12 g vezels.

Naar recept
Lunch
Boerenkoolbagels met courgettespread en avocado - Gezond aan tafel - recept
Boerenkoolbagels met courgettespread en avocado

Het recept voor deze boerenkoolbagels met courgettespread en avocado komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.

Naar recept
Ontbijt
Bessen-vijgenmuffins - Gezond aan tafel - recept
Bessen-vijgenmuffins

Het recept voor deze bessen-vijgenmuffins komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.

Naar recept
Hoofdgerecht
Paksoi-bowl met zilvervliesrijst - Gezond aan tafel - recept
Paksoi-bowl met zilvervliesrijst

Het recept voor deze paksoi-bowl met zilvervliesrijst komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven. De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 1020 kcal, 21 g eiwit, 74 g vet, 62 g koolhydraten, 11 g vezels.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze...

Naar recept
Bijgerecht
Sosaties - Gezond aan tafel - recept
Sosaties

Het recept voor deze Zuid-Afrikaanse sosaties van de bbq komt uit het boek Smokey Goodness 3 van barbecue-held Jord Althuizen. Hij schrijft over dit recept, dat in het boek ‘Cape Malay Cauliflower’ heet: “Elk land heeft zijn eigen bbq-specialiteit op een stokje. Peru heeft zijn Anticuchos, het midden-oosten zijn kebabs en in Azië en Nederland zijn we gek op saté. In...

Naar recept
Tussendoortje
Spaans geroosterd brood met tomatenjam - Gezond aan tafel - recept
Spaans geroosterd brood met tomatenjam

Dit recept voor Spaans geroosterd brood met tomatenjam komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Tomaten bevatten lycopeen, dit stofje beschermt je huid tegen uv-schade zoals verbranding en veroudering. En als je de tomaten verwarmt, kun je de lycopeen zelfs veel beter opnemen. Jodium in volkorenbrood heb je nodig voor...

Naar recept
Hoofdgerecht
Aziatisch rijstgerecht met garnalen, shiitake en nori - Gezond aan tafel - recept
Aziatisch rijstgerecht met garnalen, shiitake en nori

Het recept voor dit Aziatische rijstgerecht met garnalen, shiitake en nori komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Wij houden erg van de Aziatische keuken dus er moest een wokrecept in dit boek komen, wat ons betreft. Hierin gebruiken we veel groenten. Door het roerbakken blijven de vitamines en de...

Naar recept