Pasta met linzen, tomaat en basilicum

Pasta met linzen, tomaat en basilicum - recept - Gezond aan tafel

Ingredienten voor 2 personen

Zo maak je het

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Schrap de wortel, snijd hem in kleine stukjes en bak die in een pan met de olie.
  3. Snijd de stengels bleekselderij in plakjes en bak die 5 minuten mee op laag vuur.
  4. Snijd intussen de knoflook en het basilicum fijn. Voeg deze samen met de tomaten toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Draai het vuur nu laag, doe de linzen in de pan en verwarm het gerecht nog een paar minuten.
  6. Rasp intussen de Parmezaanse kaas.
  7. Giet de spaghetti af en roer er een beetje extra vergine olijfolie door.
  8. Strooi de Parmezaanse kaas over het groentemengsel.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij?

Het recept voor deze pasta met linzen, tomaat en basilicum komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.

De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht: 810 kcal, 39 g eiwit, 22 g vet, 101 g koolhydraten, 27 g vezels.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's