Pasta met linzen, tomaat en basilicum
Ingredienten voor 2 personen
- 150 g volkorenspaghetti
- 1 wortel
- 1 el olie
- 2 stengels bleekselderij
- 1 teen knoflook
- 10 blaadjes basilicum
- 200 g tomatenblokjes
- 200 g linzen (voorgekookt)
- 30 g parmezaanse kaas
- 1 el extra vergine olijfolie
Zo maak je het
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Schrap de wortel, snijd hem in kleine stukjes en bak die in een pan met de olie.
- Snijd de stengels bleekselderij in plakjes en bak die 5 minuten mee op laag vuur.
- Snijd intussen de knoflook en het basilicum fijn. Voeg deze samen met de tomaten toe en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur nu laag, doe de linzen in de pan en verwarm het gerecht nog een paar minuten.
- Rasp intussen de Parmezaanse kaas.
- Giet de spaghetti af en roer er een beetje extra vergine olijfolie door.
- Strooi de Parmezaanse kaas over het groentemengsel.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij?
Het recept voor deze pasta met linzen, tomaat en basilicum komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.
De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht: 810 kcal, 39 g eiwit, 22 g vet, 101 g koolhydraten, 27 g vezels.