Koemelkvrij

Bijgerecht
Wintersalade (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Wintersalade (Jamie Oliver)

Het recept voor deze wintersalade met zoete ui uit de oven, gestampte hazelnoten en barolodressing komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Het wennen aan verschillende bittere blaadjes is belangrijk voor de ontwikkeling van je smaakpapillen en het verkennen van nieuwe smaakdimensies. Bitter hoeft niet altijd negatief te zijn, zoals hier in combinatie met...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salina-kip (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Salina-kip (Jamie Oliver)

Het recept voor deze Salina-kip met zalig geurende zachte aubergine, tomaat en kappertjes komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Nonna Marina inspireerde me om de smaken van het eiland Salina eens flink in het zonnetje te zetten. Ik ging aan de slag met ingrediënten die bij haar in de achtertuin groeiden en maakte...

Naar recept
Ontbijt
Bananen-havermoutpannenkoekjes - Gezond aan tafel - recept
Bananen-havermoutpannenkoekjes

Dit recept voor bananen-havermoutpannenkoekjes komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Havermout verlaagt het cholesterolgehalte en verkleint daarmee de kans op hart- en vaatziekten. In kaneel zit OPC, wat helpt bij het verminderen van opvliegers, angst, stemmingswisselingen en slapeloosheid. Fyto-oestrogenen in sojamelk kunnen opvliegers en andere overgangsklachten verminderen. Banaan bevat...

Naar recept
Lunch
Bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten - Gezond aan tafel - recept
Bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten

Dit recept voor bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Kijk, dit is een heel slimme en lekkere oplossing voor als je snel de deur uit moet of in de ochtend moeilijk kunt eten: neem een plak bananenbrood mee on the road! Maak hem in...

Naar recept
Ontbijt
Gekookt eitje met dukkah - Gezond aan tafel - recept
Gekookt eitje met dukkah

Dit recept voor een gekookt eitje met dukkah komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Ken je dukkah al? Dit is een crunchy notenmengsel, afkomstig uit de Arabische keuken, en je kunt er alle kanten mee op! Dukkah is bijvoorbeeld heerlijk om komkommerstaafjes in te dippen bij de borrel. Of strooi het eens over je salades...

Naar recept
Voorgerecht
Tom yum goong met gefrituurde zeespaghetti - Gezond aan tafel - recept
Tom yum goong met gefrituurde zeespaghetti

Het recept voor deze tom yum goong met gefrituurde zeespaghetti komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Naar recept
Hoofdgerecht
Nasi goreng met wakame - Gezond aan tafel - recept
Nasi goreng met wakame

Het recept voor deze nasi goreng met wakame komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Zonnebloempittenpasta - Gezond aan tafel - recept
Zonnebloempittenpasta

Het recept voor deze zonnebloempittenpasta komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza van pompoendeeg - Gezond aan tafel - recept
Pizza van pompoendeeg

Het recept voor deze pizza van pompoendeeg komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.

Naar recept
Lunch
Olijven-notenbrood met zongedroogde tomaat en rozemarijn - Gezond aan tafel - recept
Olijven-notenbrood met zongedroogde tomaat en rozemarijn

Het recept voor dit olijven-notenbrood met zongedroogde tomaat en rozemarijn komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza met wakame en dulse - Gezond aan tafel - recept
Pizza met wakame en dulse

Het recept voor deze pizza met wakame en dulse (in het boek: pizza surf & turf) komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Naar recept