Koemelkvrij
Pittige makreelsalade in tomaatjes
Het recept voor deze pittige makreelsalade in tomaatjes komt uit het boek Surimam cooking 2 van SuriMAMs. Uit het boek: “Onze eerste zelfgemaakte salade was de makreelsalade. Dat was in de jaren zeventig. Dit recept hebben wij geleerd van onze moeder. De salade serveerden we dan wel met koude ingrediënten, want op het vuur kokkerellen zat er toen nog niet...
Naar receptPad thai
Het recept voor deze pad thai komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft ze: “Pad thai betekent ‘gebakken noedels’, maar er zijn inmiddels tig varianten van gemaakt. Zo worden ze ook geserveerd met rijst en zelfs met quinoa. Wij hebben er een frisse rauwkost van gemaakt die het erg goed doet...
Naar receptGado gado salade
Het recept voor deze gado gado salade komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptSpinazie-pestopasta
Het recept voor deze spinazie-pestopasta komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft ze: “Wij zijn gek op pasta! Al vanaf het moment dat we Lady en de Vagebond hebben gezien. Eet deze spinaziespaghetti nooit alleen, maar slurp de slierten samen met je liefste!”
Naar receptZeemansstoof
Het recept voor deze zeemansstoof komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “Voor alle zeelieden, houten benen en andere varensgezellen. Groente uit zee gaat in deze stoof zij aan zij met aromatische landrotten, al schuimend in het bier!”
Naar receptBonensalade met lamsoor of rucola
Het recept voor deze bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Dit gerecht is opvallend goed voor een gezond gewicht, stabiele bloedsuikerspiegel, hart en vaten en goed voor de schildklier.
Naar receptBloemkoolcurry met kikkererwten
Het recept voor deze bloemkoolcurry met kikkererwten komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.
Naar receptGegrilde-inktvissalade (Jamie Oliver)
Het recept voor deze gegrilde-inktvissalade met een eilandsalsa van kappertjes, pistachenoten, chilipeper, munt en citroen komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Geïnspireerd door de liefde die Nonna Franchina in haar inktvisvulling steekt, bedacht ik dit recept, waarbij we eigenlijk hetzelfde principe hanteren, maar dan andersom. Begin met het maken van een waanzinnige salsa...
Naar receptVis in ‘gek water’ (Jamie Oliver)
Het recept voor deze vis in ‘gek water’ (acqua pazza, het ultieme visgerecht van het eiland) komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Ik ben enorm blij dat ik deze geniale, gemakkelijke methode om een hele vis klaar te maken met jullie kan delen. Want vis op de graat heeft veel meer smaak, het...
Naar receptWortelcaponata (Jamie Oliver)
Het recept voor deze wortelcaponata met pijnboompitten, zoete rozijnen, ui en zure azijn komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit is een verrassend lekker gerecht met wortels in de hoofdrol, die maar al te vaak als saaie groente worden gezien. Maak je ze op deze manier, dan zijn ze de ster van de...
Naar receptBloemkool uit de oven (Jamie Oliver)
Het recept voor deze bloemkool uit de oven komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Over dit recept schrijft hij in het boek: “In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als je aan vlees geeft, want dat levert een fantastisch bijgerecht of...
Naar recept