Glutenvrij
Paleo gepocheerde eieren met gerookte zalm
Dit recept voor gepocheerde eieren met gerookte zalm komt uit Het snelle paleo-kookboek van tv-kok Daniel Green. Ze zijn heerlijk als ontbijt of vroege lunch. Daniel schrijft erover: ”Pocheren is waarschijnlijk de beste manier om eieren klaar te maken – het is zo eenvoudig en je hoeft helemaal geen vet toe te voegen. Vergeet niet om hiervoor de meest verse...
Naar receptPaleo soep gazpacho
Deze Paleo soep gazpacho, een traditionele Spaanse soep, wordt altijd koud opgediend en is een heerlijk verfrissende maaltijd als het warm weer is. Of schenk de soep in kleine glaasjes, leg er een garnaal op en je hebt een zomers feesthapje. Dit recept komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox...
Naar receptPaleo kip met citroen en tijm
Hier vind je het recept voor Paleo kip met citroen en tijm. Dit heerlijke gerecht is paleo-friendly en bevat gezonde vetten! Over het recept schrijft Daniel Green: “Dit is heerlijk met geslonken groene blaadjes omdat deze het lekkere kookvocht opnemen.” Dit recept komt uit Het snelle paleo-kookboek. De Paleo-lifestyle is niet voor niets een grote dieettrend. Kook snel en gemakkelijk met vers...
Naar receptQuinoasalade van Jamie Oliver
Als je aan superfood denkt, dan denk je aan? Quinoa! Deze bonte quinoasalade van Jamie Oliver bevat naast twee van de vijf dagelijks benodigde voedselgroepen ook quinoa. Quinoa zit propvol eiwitten en vezels, en is bovendien glutenvrij. Het recept komt uit Jamie’s super food voor elke dag. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je...
Naar receptSuikervrije chocoladetaart met kokos & chiazaad
Het recept voor deze suikervrije chocoladetaart met kokos & chiazaad komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Het kookboek SLA van saladbar SLA is een fantastisch kookboek, dat laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Met salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Over de...
Naar receptIngelegde komkommer
Deze klassieke ingelegde komkommer smaakt heerlijk pittig. Het zout bevordert de conservering en houdt de groente knapperig. Kleine Libanese komkommers zijn perfect om in te leggen vanwege hun dunne schil en weinige pitjes. Als je ze niet kunt vinden, zijn ook andere soorten geschikt. Experimenteer met allerlei kruiden en condimenten en creëer daarmee je eigen versies. Dille, koriander of mosterdzaad...
Naar receptGlutenvrije pannenkoeken boekweit
Deze glutenvrije pannenkoeken, gemaakt van boekweit en onder andere karnemelk, hebben een licht zurige notensmaak en voelen zacht aan. Ze zijn heerlijk met gefermenteerde santen, fruit en esdoornstroop! Het recept komt uit het boek Fermenteren van fermentatie-expert Adam Elabd
Naar receptSalade geroosterde bieten
Deze salade geroosterde bieten komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. In haar boek werkt Anne Marie met de 90/10%-regel. Deze houdt in dat als 90 procent van je voeding bestaat uit gezonde producten zonder snelle suikers, er best wat ruimte is (10%) om wat minder gezonde producten te gebruiken. De producten die...
Naar receptPijlinktvis met puntpaprika’s
Dit recept voor gestoofde pijlinktvis met puntpaprika’s is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptBroccolisoep
Deze broccolisoep (ook wel ‘broccoli-powersoep’) komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over dit recept voor broccolisoep schrijft Anne Marie Reuzenaar: “Voor een verlate lunch maakte ik dit powersoepje van groenten die ik nog in huis had. Het werd een blijvertje.”
Naar receptVietnamese salade
Dit recept voor een Vietnamese salade komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow. Over het recept voor de Vietnamese salade schrijft ze: “Chef-kok Lee Gross kookt (grotendeels) macrobiotisch. Ik ken hem al zo’n tien jaar en heb een aantal keren met hem samengewerkt. Rond de tijd dat mijn vader ziek werd en ik met alle geweld wilde dat mijn...
Naar recept