Glutenvrij
Wortelcaponata (Jamie Oliver)
Het recept voor deze wortelcaponata met pijnboompitten, zoete rozijnen, ui en zure azijn komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit is een verrassend lekker gerecht met wortels in de hoofdrol, die maar al te vaak als saaie groente worden gezien. Maak je ze op deze manier, dan zijn ze de ster van de...
Naar receptBloemkool uit de oven (Jamie Oliver)
Het recept voor deze bloemkool uit de oven komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Over dit recept schrijft hij in het boek: “In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als je aan vlees geeft, want dat levert een fantastisch bijgerecht of...
Naar receptGegrilde-abrikozensalade (Jamie Oliver)
Het recept voor deze gegrilde-abrikozensalade met bloeiende tijm, mozzarella, roze peper en prosciutto komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Sinds ik jaren geleden ontdekte hoe Italianen fruit in salades verwerken, is een salade maken voor mij nooit meer hetzelfde geweest. Het was niet langer dat onbenullige bijgerecht, maar een complete culinaire smaakervaring. In...
Naar receptShakshuka met tomaten, kikkererwten en courgette
Dit recept voor shakshuka met tomaten, kikkererwten en courgette komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Eigenlijk is shakshuka een ontbijtgerecht. Maar wij vinden het ook reuze makkelijk en lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd. Als we alleen zijn maken we dit vaak en doen er dan stiekem heel...
Naar receptKnapperige groente met dips
Dit recept voor knapperige groente met dips komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Om 5 uur kun je die bekende craving hebben. Je kunt dan chips en borrelnootjes serveren, of… je doet het niet! Ga even lekker back to the seventies en maak een prachtige schaal rauwe groenten met...
Naar receptBananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten
Dit recept voor bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Kijk, dit is een heel slimme en lekkere oplossing voor als je snel de deur uit moet of in de ochtend moeilijk kunt eten: neem een plak bananenbrood mee on the road! Maak hem in...
Naar receptMango met nori, walnoot en vanille-ijs
Het recept voor deze mango met nori, walnoot en vanille-ijs komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.
Naar receptZonnebloempittenpasta
Het recept voor deze zonnebloempittenpasta komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.
Naar receptCourgettetaart met avocado-limoencrème
Het recept voor deze courgettetaart met avocado limoencrème komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele. Over dit recept in het boek: “Een echt feestelijke taart waarmee je menig gast zult verrassen als ze horen dat deze glutenvrij, lactosevrij, helemaal plantaardig en als bonus ook nog eens proteïnerijk...
Naar receptEi-tortilla’s gevuld met gehakt
Het recept voor deze ei-tortilla’s gevuld met gehakt komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven. De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 875 kcal, 53 g eiwit, 65 g vet, 17 g koolhydraten, 5 g vezels.
Naar receptSosaties
Het recept voor deze Zuid-Afrikaanse sosaties van de bbq komt uit het boek Smokey Goodness 3 van barbecue-held Jord Althuizen. Hij schrijft over dit recept, dat in het boek ‘Cape Malay Cauliflower’ heet: “Elk land heeft zijn eigen bbq-specialiteit op een stokje. Peru heeft zijn Anticuchos, het midden-oosten zijn kebabs en in Azië en Nederland zijn we gek op saté. In...
Naar recept