Gezond aan tafel logo

5 vragen aan Mounir Toub

3 april 2020

Op 15 april 2020 verscheen Mounir Toubs kookboek Chef Toub: lekker Arabisch. Hierin laat hij je kennis maken met de rijke Arabische keuken: van Marokko tot Turkije, van Libanon tot Afghanistan. Gezond aan tafel stelde Mounir vijf vragen over zijn boek; hier vind je de antwoorden.

Waarom heb je specifiek gekozen voor de Arabische keuken?

Mijn ouders zijn van Marokkaanse afkomst en ik ben dus Marokkaans (op)gevoed. De Marokkaanse keuken is mij letterlijk met de “mamlepel” ingegoten. Ik associeer de Arabische keuken met liefde en zorgzaamheid, naast dat ik het ook echt de lekkerste keuken vind (vooral de Marokkaanse keuken).

Wat kunnen mensen van Chef Toub: Lekker Arabisch verwachten (is het bijvoorbeeld gezond)?

In Lekker Arabisch neem ik je mee naar de rijke Arabische keuken, van Marokko tot Libanon en van Syrië tot Tunesië. Het boek bevat makkelijke gerechten voor doordeweekse dagen, maar ook zeker gerechten om in het weekend heerlijk mee uit te pakken. Er zitten heel veel gerechten tussen die vegetarisch zijn en ik kook met veel groenten.

Wie zijn jouw inspiratiebronnen?

Op nummer 1 absoluut mijn moeder. Zij kon met heel weinig middelen verrukkelijke gerechten maken. Zij stopt zoveel liefde in de gerechten dat ze ook echt als een culinaire omhelzing voelen.

Daarnaast ben ik echt fan van Chef Kranenborg. Ik heb het geluk dat ik nu al 5 jaar met hem mag werken, samen geven we les aan de Kranenborg Academie. Heel mooi hoe hij met zijn ongekende (waren)kennis de pupillen enthousiasmeert!

Wat is jouw favoriete gerecht uit het boek en waarom?

Alle gerechten in het boek hebben een plek in mijn hart, maar als ik er per se een moet kiezen is dat de couscouskroket! Het mooie van twee werelden verenigd in een heerlijke kroket. Ontstaan toen ik couscous, groenten en vlees overhad en per se niet wilde weggooien. Toen kwam ik op het idee om er kroketten van te maken, dat was echt een topgerecht!

Wat zijn de ingrediënten die ik zeker in huis moet hebben als ik aan de slag wil in de Arabische keuken?

Verse kruiden (bladpeterselie, koriander en bladselderij) en specerijen (bijv. ras el hanout, baharat, gemberpoeder, kaneelpoeder en echte saffraandraadjes).

 • Lees meer in dit boek

  Chef Toub: Lekker Arabisch
  Chef Toub: Lekker Arabisch

  • Elke dag van de week snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel
  • 88 moderne gerechten uit het Midden-Oosten
  • Kook elke dag gezond
  Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

  Thuiswinkel waarborg

  Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay

  Ook gezonder eten?

  Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!