charlotte-labee

Als Brain Balance expert, spreker, trainer en auteur helpt Charlotte Labee mensen in balans te komen. In balans met zichzelf en in hun dagelijks bestaan, waardoor ze meer geluk, gezondheid en plezier ervaren in hun leven.

Eigen balans ver te zoeken

Ze durft te zeggen dat ze tegenwoordig goed in balans is. Maar dit is niet altijd zo geweest. Ze heeft hoge pieken en diepe dalen beleefd, en de balans was toen ver te zoeken. Ze werd geboren eind tachtiger jaren in Roosendaal. Op haar zeventiende vertrok ze naar Milaan om een carrière te starten als model. In 2008 werd ze verkozen tot Miss Universe Nederland. Na haar verkiezing presenteerde ze diverse programma’s bij Omroep Brabant en RTL4. Ze trouwde en kreeg een zoon.

Maar ze kende ook mindere periodes. Haar kledinglijn ging failliet, ze kreeg baarmoederhalskanker, een burn-out en vlak na de bevalling van haar zoon, brandde haar huis compleet af. Maar buiten deze externe factoren om, heeft ze zelf voor de grootste disbalans gezorgd. Ze was 24/7 aan het werk, ontspande zelden, had chronische stress, sliep slecht, at ongezond en liep haarzelf constant voorbij. Dit kostte haar haar gezondheid, wat uiteindelijk leidde tot verlammingsverschijnselen, waardoor ze haar rechterarm en -vingers niet meer kon bewegen.

Tijd voor verandering

Begin 2017 ging dan ook het roer om. Ze wilde zich er niet bij neerleggen dat ze voor altijd plaatselijk verlamd zou raken en moest haar levensstijl compleet veranderen. Ze is zich gaan verdiepen in psychologie en vooral in neurowetenschappen. Ze heeft diverse opleidingen gevolgd, waaronder ‘Neural Cause Effects, ‘Body Mind Reset’, EMDR, Hypnosetherapie, Orthomoleculaire therapy tot epigenetica en nog veel meer. Ze is nog steeds dag in, dag uit bezig met het vergroten van haar kennis en die tot bruikbare informatie omzetten. Want de wereld staat niet stil. We weten nog lang niet alles van onze hersenen. Maar met wat we al wel weten, kom je verder dan je ooit voor mogelijk hield. Charlotte kan het weten.

Balans in je brein, balans in je leven

Die kennis en ervaringen die Charlotte heeft opgedaan wil ze doorgeven en delen. Ze ziet zichzelf als een gids van het menselijk leven vanuit haar kennis over het brein en het lichaam. Het is haar roeping mensen te mogen openen in hun bewustzijn en ze hierin te begeleiden. Met altijd de vraag: ‘waar ben jij zelf klaar voor?’. Want ieder heeft een eigen tempo waarmee een eigen pad wordt bewandeld. Ze zegt altijd tegen mensen: ik ben slechts de gids, maar jij mag het doen, jij mag leren in dit leven wat je moet leren en wat je meeneemt naar een volgend leven. Als je eenmaal begrijpt hoe dat krachtige brein van je in elkaar zit, kun je bergen gaan verzetten. Haar missie is om in begrijpelijke taal helderheid te geven hoe we dingen anders kunnen doen. Voor onszelf, voor onze kinderen, en voor elkaar: want de huidige maatschappij maakt het ons allemaal moeilijk. Toxinen, ongezonde verleidingen, stress, drukte, telefoons, prestatieverwachtingen: het is niet niks.

Je kunt jezelf weerbaarder maken tegen al deze dingen. Dit doe je door balans te creëren tussen de vier lichamen: je mentale lichaam, je fysieke lichaam, je energetische lichaam, en je spirituele lichaam. Je brein kan niet zijn werk doen als er geen hart-breinverbinding is, en als de connectie met je ziel mist. Al deze dingen samen maken voor een brein in balans en zo creëer je weer balans in je leven. En dan zal er als vanzelf meer rust, gezondheid en geluk ontstaan.

 

 

 

Klik hier voor meer tips.