Courgette venkel soep met kokkels

Courgette venkel soep met kokkels

Het recept voor deze courgette venkel soep met kokkels komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

Over tonijn schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Spanjaarden houden van een maaltje schelpdieren. Sterker, ze kunnen zich geen tapasuurtje voorstellen zonder mosselen, venusschelpen en kokkels. Deze schelpdieren zijn dan ook niet aan te slepen. Als er geen verse schelpen voorhanden zijn, dan stilt de Spanjaard de trek met schelpdiertjes uit blik. Dat is bij kokkels geen straf, want de schelpdieren worden na de ‘oogst’ direct in eigen nat gekookt en verpakt. Het kooknat smaakt ziltig, een korreltje zand is niet uitgesloten. Een glaasje ziltige manzanilla combineert goed met de kokkels. Deze sherry van de Zuid-Spaanse kust rijpt in open pakhuizen waar de zeezout meevoerende Atlantische briesjes vrij spel hebben.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vis uit blik

    Bart van Olphen

    • Lekker eten met duurzaam ingeblikte vis
    • Verrassend lekkere en lekker eenvoudige recepten met tonijn, zalm, krab, makreel, garnalen, mosselen en sardines uit blik
    • Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht: oneindig veel inspiratie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 jonge venkel, in stukken gesneden
  • 2 courgettes, in stukken gesneden
  • 0,7 dl kippenbouillon
  • een paar takjes platte peterselie
  • zout
  • witte peper uit de molen
  • 2 blikjes kokkels in water van 120 g, uitgelekt
  • bieslook, fijngesneden

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de venkel en courgette kort, laat niet verkleuren.
  • Voeg de kippenbouillon toe, zet het vuur laag en wacht tot de venkel gaar is.
  • Pureer met een staafmixer de soep met een paar takjes peterselie grof.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over 4 borden.
  • Verdeel de kokkels over de soep.
  • Besprenkel de soep met wat olijfolie.
  • Garneer de soep met de bieslook.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vis uit blik

    Bart van Olphen

    • Lekker eten met duurzaam ingeblikte vis
    • Verrassend lekkere en lekker eenvoudige recepten met tonijn, zalm, krab, makreel, garnalen, mosselen en sardines uit blik
    • Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht: oneindig veel inspiratie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Vis uit blik

Bart van Olphen

  • Lekker eten met duurzaam ingeblikte vis
  • Verrassend lekkere en lekker eenvoudige recepten met tonijn, zalm, krab, makreel, garnalen, mosselen en sardines uit blik
  • Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht: oneindig veel inspiratie
18,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay