Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Groentestengels met dips

Groentestengels met dips

0 / 5. 0

Ingrediënten groentestengels met dips

  • Erwtenspread
  • 200 g verse tuinerwten (diepvries kan ook)
  • 2 el crème fraîche
  • handje bieslook
  • 1 el citroen
  • snuf zeezout
  • snuf grof gemalen peper
  • Guacamole
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 kleine ui fijn gesneden
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 el volle yoghurt
  • 1 el citroen
  • snuf zeezout
  • grof gemalen peper
  • Hummus
  • glazen pot kikkererwten 350 g, uitgelekt (230g)
  • Sap halve citroen
  • 3 el tahin
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 3 el warm water
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • snuf zeezout
  • grofgemalen peper
  • 1 teen knoflook
  • Groentestengels
  • ½ komkommer
  • 4 wortels
  • 4 bleekselderijstengels

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Erwtenspread: Kook de erwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze afkoelen. Doe de erwten in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Mix met de staafmixer tot een gladde spread.
  • Guacamole: Lepel de avocado’s uit en snijd ze in stukken. Doe de stukken in een kom. Voeg de overige ingrediënten toe. Even de staafmixer erdoorheen en klaar!
  • Hummus: Doe alle ingrediënten in een kom, mix met een staafmixer tot een gladde substantie.
  • Groentestengels: Was de groenten. Snijd de komkommer in dunne reepjes. Snijd de wortels doormidden en dan in de lengte in vieren. Snijd de bleekselderijstengels in drieën en dan nogmaals in de lengte doormidden. Doe de groentestengels in een glaasje en de dips in bakjes.

Tip

Maak de erwtenspread volledig plantaardig en vervang de crème fraîche door kokosroom. Kokos bevat gezonde verzadigde vetten die nodig zijn voor de (hersen) ontwikkeling. Daarnaast verbetert het de weerstand en bouwt het mee aan sterke botten. Perfect voor opgroeiende kinderen!

Het recept voor deze groentestengels met dips komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze.

Over dit recept in het boek: “Om een uur of vier hebben kinderen vaak trek in iets lekkers. Noor is gek op dippen. Vaak maak ik een eigen bakje en geef haar dan wat gesneden groentes, soepstengels of crackertjes erbij. Bij de natuurwinkel heb je superlekkere speltsoepstengels. Je kunt de dip natuurlijk ook op een cracker of toastje smeren.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Veggie Kidz

Eef Ouwehand

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Snel, simpel en gezond eten voor je kinderen
  • Kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch willen koken en bakken
  • Met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔