Choco-coco bounty bites

Choco-coco bounty bites

0 / 5. 0

  • 9 stuks
  • 30 minuten + 4 uur opstijven
  • Carolina van Dorenmalen
  • Tussendoortje

Ingrediënten

  • 150 g geraspt kokos + extra voor garnering
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 2 el agavesiroop
  • ½ tl vanille-extract
  • mespunt zout
  • 100 g pure chocolade (min. 80% cacao)

Verder nodig

  • keukenmachine
  • bakvorm 15 x 15 cm
  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verhit een ruime koekenpan en rooster het geraspt kokos al roerend in circa 5 minuten lichtbeige. Laat afkoelen op een bord.
  • Doe de kokos, de kokosolie, de agavesiroop, het vanille-extract en het zout in een keukenmachine en mix kort. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schep het kokosmengsel erin, strijk glad en zet circa 4 uur in de vriezer.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg het bakpapier op je aanrecht. Snijd de kokos in 9 grote bites en doop ze tot de helft met behulp van een cocktailprikker of met de hand in de gesmolten chocolade.
  • Leg ze op het papier. Bestrooi de helft van de chocolade met het extra geraspt kokos.
  • Bewaar de bites in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze choco-coco bounty bites komt uit het kookboek Lekker gelukkig van Carolina van Dorenmalen, a.k.a. Foodie-ness.

Voedingswaarden: 213 kcal • 18,4 g vet • 8 g koolhydraten • 6 g suikers • 2,1 g eiwit

Inkijkexemplaar van