Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Arretjescake in een sesam-tahinjasje

Arretjescake in een sesam-tahinjasje

0 / 5. 0

  • circa 12 plakken
  • 60 minuten + 4 uur opstijven
  • Carolina van Dorenmalen
  • Tussendoortje

Ingrediënten

  • TAHINKOEKJES
  • 4 el speltbloem
  • 100 g amandelmeel
  • ½ tl bakpoeder
  • 75 g tahin
  • 50 ml agavesiroop of honing
  • 40 g sesamzaad
  • CAKE
  • 2 grote eieren
  • 100 g kokosbloesemsuiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 100 g pure chocolade (min. 72% cacao)
  • 50 g kokosolie
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el tahin

Verder nodig

  • bakpapier
  • handmixer
  • cakevorm van 22 cm
  • vershoudfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een kom met een garde de speltbloem, het amandelmeel en bakpoeder. Voeg de tahin en agavesiroop of honing toe en meng ze er goed door met een houten lepel tot er zich een deeg vormt.
  • Doe het sesamzaad in een bakje. Maak je vingertoppen nat en rol kleine balletjes van het deeg. Rol de balletjes vervolgens door het sesamzaad en druk ze plat op de bakplaat.
  • Bak de koekjes 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze helemaal afkoelen.
  • Doe de eieren samen met de kokosbloesemsuiker in een kom en klop met een handmixer 2 minuten tot een luchtige massa. Doe de cacao erbij en klop goed om klontjes te voorkomen. Smelt de chocolade au bain-marie en voeg van het vuur de kokosolie toe. Laat iets afkoelen en doe de chocolade al kloppend met de handmixer op een lage stand bij het eierbeslag.
  • Verkruimel de koekjes grof (niet te fijn) en spatel ze erdoor. Zet het beslag 10 minuten in de koelkast.
  • Rooster ondertussen in een droge koekenpan het sesamzaad tot het goudbruin is. Laat afkoelen op een bord.
  • Bekleed een cakevorm van 22 cm met vershoudfolie. Schenk de tahin in de vorm van een swirl op de folie en bestrooi met het sesamzaad. Schep het chocoladebeslag erop. Dek af en laat minimaal 4 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast.

Tip

LET OP: dit gerecht bevat rauwe eieren en is daarom niet geschikt voor oudere, zieke en zwangere mensen.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze arretjescake in een sesa-tahinjasje komt uit het kookboek Lekker gelukkig van Carolina van Dorenmalen, a.k.a. Foodie-ness.

Voedingswaarden: 315 kcal • 21,2g vet • 20,3g koolhydraten • 12,4g suikers • 8,3g eiwit

Inkijkexemplaar van