Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Wentelteefjes (Broodbuik)

Wentelteefjes (Broodbuik)

0 / 5. 0

Ingrediënten wentelteefjes (Broodbuik)

  • 1 groot ei
  • 60 ml kokosmelk, amandelmelk of melk
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el boter of kokosolie
  • 6 sneetjes Basisbrood (zie op deze website)

Bereidingswijze

  • Klop het ei los in een kleine kom. Voeg de melk en kaneel toe en klop alles goed door elkaar.
  • Verhit de boter of kokosolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur.
  • Haal een snee brood voorzichtig aan beide zijden door het eimengsel. Leg de snee in de pan en bak hem in 5 minuten aan beide zijden goudbruin. Draai de snee een keer om tijdens het bakken. Herhaal dit met de rest van het brood.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij?

Het recept voor deze wentelteefjes komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Dacht je al dat je nooit meer wentelteefjes zou eten? Hier is de oplossing.

Je hebt wat Basisbrood nodig. Snijd plakken van 1,5 à 2 cm dik. Het resultaat zal wat zwaarder zijn dan van traditionele wentelteefjes van tarwebrood, zoals bij zoveel tarwevrije gerechten, maar deze simpele en heerlijke versie mist de ongezonde gevolgen van het ‘echte’ spul.

Serveer met ongezoete Griekse yoghurt of slagroom met bosbessen, frambozen of aardbeien; vruchtenpuree van bijvoorbeeld abrikoos of pompoen; of suikervrije ahornsiroop, liefst op basis van sucralose en niet van sorbitol om de bloedsuikerverhogende effecten ervan te vermijden, om maar te zwijgen van de nare gasvorming en krampen die suikeralcohol kan veroorzaken.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van