Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze wentelteefjes komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Dacht je al dat je nooit meer wentelteefjes zou eten? Hier is de oplossing.
Je hebt wat Basisbrood nodig. Snijd plakken van 1,5 à 2 cm dik. Het resultaat zal wat zwaarder zijn dan van traditionele wentelteefjes van tarwebrood, zoals bij zoveel tarwevrije gerechten, maar deze simpele en heerlijke versie mist de ongezonde gevolgen van het ‘echte’ spul.
Serveer met ongezoete Griekse yoghurt of slagroom met bosbessen, frambozen of aardbeien; vruchtenpuree van bijvoorbeeld abrikoos of pompoen; of suikervrije ahornsiroop, liefst op basis van sucralose en niet van sorbitol om de bloedsuikerverhogende effecten ervan te vermijden, om maar te zwijgen van de nare gasvorming en krampen die suikeralcohol kan veroorzaken.”