Suikervrije granola homemade

Suikervrije granola homemade

Dit recept voor suikervrije granola komt uit Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover: “Granola – je hebt er vast wel eens van gehoord – is een mengsel van granen, noten en zaden dat je in de oven roostert. Het is behoorlijk hip om met granola te ontbijten. Ik kon natuurlijk niet achterblijven en maakte mijn eigen mix. En nu ben ik ook fan. Het is lekker, leuk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Nieuwe inzichten en recepten voor een leven zonder geraffineerde suiker
    • Echt gezond eten: recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij
    • Gezond, lekker en toegankelijk eten voor iedereen
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 150 g granenvlokken (boekweit, gierst, haver, spelt)
  • 150 g ongebrande en ongezouten noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, paranoten etc.), gehakt
  • 50 g van je favoriete zaden of pitten (lijnzaad, sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten)
  • eventueel 2 flinke el geraspte kokos
  • een flinke snuf specerijen (kaneel, nootmuskaat, kardemom, gember)
  • eventueel 2 el gehakte rauwe cacao
  • 2 flinke el kokosolie
  • 4 el rijststroop
  • 50 g gedroogd fruit (stukjes vijg, dadel, abrikozen of cranberry’s) of verse bosvruchten (frambozen, bosbessen, bramen)

Verder nodig

Bereidingswijze suikervrije granola

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de vlokken, noten, zaden en pitten en eventueel de geraspte kokos.
  • Verwarm in een steelpan de kokosolie en los daar de rijststroop in op. Roer er de specerijen en eventueel de rauwe cacao doorheen.
  • Schep het door het vlokkenmengsel en spreid het uit over de bakplaat.
  • Rooster het mengsel ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Schep het tussentijds een paar keer om. Zorg ervoor dat het niet te bruin wordt.
  • Haal de granola uit de oven en laat afkoelen. Meng er dan het gedroogde fruit doorheen (vers fruit voeg je pas vlak voor gebruik toe).
  • Doe alles in een goed afsluitbare pot en je granola is klaar. De homemade granola blijft in de pot een maand goed.

Tip

De favoriete mix van Anne Marie Reuzenaar:

  • 150 g havermoutvlokken
  • 100 g ongebrande en ongezouten amandelen, gehakt
  • 50 g ongebrande en ongezouten hazelnoten, gehakt
  • 2 el lijnzaad
  • 2 flinke el kokosolie
  • 1 flinke tl kaneel
  • 3 kardemompeulen, zaadjes fijngemaakt in de vijzel
  • 4 el rijststroop
  • 50 g cranberry’s, vlak voor gebruik toegevoegd

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Nieuwe inzichten en recepten voor een leven zonder geraffineerde suiker
    • Echt gezond eten: recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij
    • Gezond, lekker en toegankelijk eten voor iedereen
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

Anne Marie Reuzenaar

  • Nieuwe inzichten en recepten voor een leven zonder geraffineerde suiker
  • Echt gezond eten: recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij
  • Gezond, lekker en toegankelijk eten voor iedereen
12,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay