Suikervrije granola homemade

Suikervrije granola homemade

Dit recept voor suikervrije granola komt uit Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover: “Granola – je hebt er vast wel eens van gehoord – is een mengsel van granen, noten en zaden dat je in de oven roostert. Het is behoorlijk hip om met granola te ontbijten. Ik kon natuurlijk niet achterblijven en maakte mijn eigen mix. En nu ben ik ook fan. Het is lekker, leuk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren.”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20

    Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Ontdek zelf dat suikervrij eten puur, lekker en goed voor lichaam en geest is
    • Leer hoe je verborgen suikers kunt opsporen én vermijden
    • Meer dan 120 heerlijke recepten

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 150 g granenvlokken (boekweit, gierst, haver, spelt)
  • 150 g ongebrande en ongezouten noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, paranoten etc.), gehakt
  • 50 g van je favoriete zaden of pitten (lijnzaad, sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten)
  • eventueel 2 flinke el geraspte kokos
  • een flinke snuf specerijen (kaneel, nootmuskaat, kardemom, gember)
  • eventueel 2 el gehakte rauwe cacao
  • 2 flinke el kokosolie
  • 4 el rijststroop
  • 50 g gedroogd fruit (stukjes vijg, dadel, abrikozen of cranberry’s) of verse bosvruchten (frambozen, bosbessen, bramen)

Verder nodig

Bereidingswijze suikervrije granola

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de vlokken, noten, zaden en pitten en eventueel de geraspte kokos.
  • Verwarm in een steelpan de kokosolie en los daar de rijststroop in op. Roer er de specerijen en eventueel de rauwe cacao doorheen.
  • Schep het door het vlokkenmengsel en spreid het uit over de bakplaat.
  • Rooster het mengsel ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Schep het tussentijds een paar keer om. Zorg ervoor dat het niet te bruin wordt.
  • Haal de granola uit de oven en laat afkoelen. Meng er dan het gedroogde fruit doorheen (vers fruit voeg je pas vlak voor gebruik toe).
  • Doe alles in een goed afsluitbare pot en je granola is klaar. De homemade granola blijft in de pot een maand goed.

Tip

De favoriete mix van Anne Marie Reuzenaar:

  • 150 g havermoutvlokken
  • 100 g ongebrande en ongezouten amandelen, gehakt
  • 50 g ongebrande en ongezouten hazelnoten, gehakt
  • 2 el lijnzaad
  • 2 flinke el kokosolie
  • 1 flinke tl kaneel
  • 3 kardemompeulen, zaadjes fijngemaakt in de vijzel
  • 4 el rijststroop
  • 50 g cranberry’s, vlak voor gebruik toegevoegd

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20

    Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Ontdek zelf dat suikervrij eten puur, lekker en goed voor lichaam en geest is
    • Leer hoe je verborgen suikers kunt opsporen én vermijden
    • Meer dan 120 heerlijke recepten

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20

Dit recept komt uit dit boek

Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

Anne Marie Reuzenaar

  • Ontdek zelf dat suikervrij eten puur, lekker en goed voor lichaam en geest is
  • Leer hoe je verborgen suikers kunt opsporen én vermijden
  • Meer dan 120 heerlijke recepten