Rabarbercompote

Rabarbercompote

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 3 stengels rabarber
  • 1 el rijstsiroop
  • handje aardbeien, kroontjes eraf en in stukjes gesneden
  • 150 ml water
  • paar druppels rozenwater of 3 cm gember, geschild en in stukjes gesneden

Bereidingswijze

  • Spoel de rabarber schoon onder de kraan en snijd in stukjes. Gooi deze in een pan en voeg de rijstsiroop en de aardbeien toe. Zet de pan op een laag vuur en giet het water erbij. Roer goed door elkaar en voeg dan de rozenwater of gember toe. Dit maakt de compote heerlijk fris van smaak.
  • Laat de compote zachtjes pruttelen terwijl je hem omschept. Ik houd zelf van rabarber-stukjes in mijn compote, maar je kunt hem ook langer op het vuur laten staan tot alle stukjes zijn verdwenen. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Laat de compote afkoelen, schep in een gesteriliseerde pot en bewaar in de koelkast.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze rabarbercompote komt uit het boek Andere koek van Food Bandits.

Over dit recept in het boek: “In Nederland kunnen we bijna alles krijgen, het hele jaar rond. Maar elk seizoen heeft zo zijn favorieten. Bij de lente horen asperges, tuinbonen en rabarber. En ik kan mij nu alweer verheugen op postelein in de winter of kastanjemeel in de herfst.

Deze compote is heerlijk bij een stuk cake of taart, maar ik eet hem in de lente ook vaak als ontbijt – al moet ik ervoor waken om dit niet elke dag te eten en daarvoor te betalen met buikpijn.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van