Pannenkoeken van pastinaak en gierst met bramencompote

Pannenkoeken van pastinaak en gierst met bramencompote

Dit recept voor pannenkoeken van pastinaak en gierst met bramencompote komt uit het kookboek Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart. Het boek bevat meer dan 200 heerlijke vegetarische recepten. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!

Over dit recept schrijft Alice Hart: “Geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. Vanwege de smaak heb ik een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het nieuwe Vegalicious

    Alice Hart

    • Voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten
    • Meer dan 200(!) vegetarische recepten voor heerlijke, gezonde en voedzame maaltijden
    • Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze pannenkoeken van pastinaak en gierst

  • Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar.
  • Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen.
  • Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm.
  • Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt.
  • Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
  • Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het nieuwe Vegalicious

    Alice Hart

    • Voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten
    • Meer dan 200(!) vegetarische recepten voor heerlijke, gezonde en voedzame maaltijden
    • Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het nieuwe Vegalicious

Alice Hart

  • Voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten
  • Meer dan 200(!) vegetarische recepten voor heerlijke, gezonde en voedzame maaltijden
  • Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes
25,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld