Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Ontbijtmuffin met amandelen en bosbessen

Ontbijtmuffin met amandelen en bosbessen

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een muffinblik in en bestrooi met speltbloem. Maal in de blender de amandelen en dadels heel fijn. Doe dit meel in een kom en meng met speltbloem, kokosmeel, steviablad, wijnsteenbakpoeder, lijnzaad, kokos en zeezout.
  • Pel de bananen en prak ze. Klop in een andere kom de eieren los en meng met de kokosolie, kokosroom, de geprakte bananen en 50 ml water. Schep dit door de droge ingrediënten en meng het kort. Roer de bosbessen erdoor en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten bruin en gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Als de prikker er droog uitkomt dan zijn ze gaar.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze ontbijtmuffin met amandelen en bosbessen komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover: “Deze heerlijke ontbijtmuffins maak je eenvoudig een dag van tevoren. Invriezen kan ook zodat je altijd wat op voorraad hebt. Natuurlijk ook lekker op andere momenten van de dag.”

Inkijkexemplaar van