Kokospudding met gegrilde nectarines

Kokospudding met gegrilde nectarines

0 / 5. 0

Ingrediënten kokospudding met gegrilde nectarines

Bereidingswijze kokospudding met gegrilde nectarines

  • Meng de havervlokken met de geschaafde kokos in een kom met het water. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
  • Schep het havervlokmengsel in een middelgrote steelpan. Doe de amandelmelk, kaneel en het zeezout erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 12 minuten afgedekt sudderen tot een romig mengsel.
  • Haal de pan van het vuur, roer door en dek af om warm te houden.
  • Verhit de kokosolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de nectarines in de pan en bak ze in 1-2 minuten al roerend goudbruin. Roer de ahornsiroop erdoor.
  • Verdeel de havervlokken over twee kommen en garneer met nectarines en kokosvlokken. Besprenkel eventueel met extra ahornsiroop.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze kokospudding met gegrilde nectarines komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Pudding voor het ontbijt? Natuurlijk! Dat kan als je de pudding maakt van havermout en ongezoete, vezelrijke kokos, samen een nacht geweekt tot je een romig papje hebt. Kokosolie is een goede bron van antioxidanten. Gebruik biologische, ongeraffineerde, koudgeperste kokosolie uit de natuurvoedingswinkel (of supermarkt).”

Per portie: 453 calorieën, 25 g vet, (19 g verzadigd vet) , 0 mg cholesterol, 50 g koolhydraten, 8 g eiwit T, 9 g vezels

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van