Dit recept voor kejriwal komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar.

Over het recept in dit boek: ‘Eieren op toast met kaas met chilipeper is een favoriet van de Willingdon Club, de eerste in Bombay waar Indiërs welkom waren. Het gerecht is naar verluidt genoemd naar een lid (niet te verwarren met de Indiase politicus Arvind Kejriwal) dat thuis geen eieren mocht eten van zijn vrouw en het daarom altijd in de club bestelde.

Je kunt het best een koekenpan gebruiken die in de oven kan. Als je die niet hebt, kun je de eieren in de pan bakken tot ze gaar zijn en daarna de kaas, lente-uitjes, chilipeper en zwarte peper erop doen. De kaas smelt dan minder goed, maar het smaakt evengoed heerlijk. Als je pan een goede antiaanbaklaag heeft, heb je maar een beetje of helemaal geen olie nodig.’

  • Dit recept komt uit dit boek


    Dishoom

    • Ontdek de moderne Indiase gerechten van de Londense restaurantketen Dishoom vanuit je keuken of stoel thuis
    • Deels kookboek, deels foodie-reisboek naar het oude Bombay, waar de Europese, Iraanse en Midden-Oosterse invloeden zorgen voor geweldige, spannende smaakcombi’s op het bord
    • Als enige kookboek ooit genomineerd voor Waterstones Book of the Year 2019 en wereldwijd al ruim 200.000 exemplaren verkocht
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 80 g belegen cheddar, geraspt
  • 1 of 2 dikke sneetjes luchtig witbrood, zuurdesembrood of brioche (afhankelijk van het formaat en hoeveel honger je hebt)
  • 2 lente-uitjes, gehakt
  • 1 groene chilipeper, zeer fijn gehakt
  • 1 tl zonnebloemolie (naar wens)
  • 1 of 2 grote eieren (1 per sneetje toast)
  • grof gemalen zwarte peper
  • VOOR ERBIJ
  • Tomatenketchup

Bereidingswijze

  • Laat de geraspte kaas op kamertemperatuur komen; hij moet vrij zacht zijn.
  • Verwarm de oven voor op 240 °C/hetelucht 220 °C. Schuif er een bakplaat in, zodat hij warm wordt.
  • Rooster het brood tot het heel licht bruin is. Laat het iets afkoelen terwijl je de topping maakt.
  • Zet een handjevol geraspte kaas (ongeveer 10 g), 1 theelepel lente-uitjes en een snufje chilipeper apart; deze gebruik je wanneer je de eieren bakt.
  • Breek de eieren voorzichtig in een kop of kleine kom, zodat de dooiers heel blijven.
  • Doe de rest van de kaas, lente-uitjes en chilipeper in een kom, voeg flink wat zwarte peper toe en meng goed. Gebruik de bolle kant van een lepel (of je vingers) om er een pasta van te maken door het mengsel stevig tegen de zijkant van de kom te drukken.
  • Verdeel het kaasmengsel over de toast en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel, zodat je een stevig, gelijkmatig laagje krijgt dat helemaal tot aan de rand van het brood komt. Leg de sneetjes in de oven en gril ze 6-8 minuten, tot ze diep goudbruin zijn en borrelen.
  • Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en doe de olie erin, als je die gebruikt. Schenk de eieren voorzichtig in de hete pan en voeg wat zwarte peper toe. Verdeel de bewaarde kaas, lente-uitjes en groene chilipeper erover. Zet de koekenpan ongeveer 2 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en het eiwit gestold is, maar de dooiers nog vloeibaar zijn.
  • Laat de eieren voorzichtig op de toast met kaas glijden en serveer meteen, met flink wat tomatenketchup.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Dishoom

    • Ontdek de moderne Indiase gerechten van de Londense restaurantketen Dishoom vanuit je keuken of stoel thuis
    • Deels kookboek, deels foodie-reisboek naar het oude Bombay, waar de Europese, Iraanse en Midden-Oosterse invloeden zorgen voor geweldige, spannende smaakcombi’s op het bord
    • Als enige kookboek ooit genomineerd voor Waterstones Book of the Year 2019 en wereldwijd al ruim 200.000 exemplaren verkocht
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Dishoom

  • Ontdek de moderne Indiase gerechten van de Londense restaurantketen Dishoom vanuit je keuken of stoel thuis
  • Deels kookboek, deels foodie-reisboek naar het oude Bombay, waar de Europese, Iraanse en Midden-Oosterse invloeden zorgen voor geweldige, spannende smaakcombi’s op het bord
  • Als enige kookboek ooit genomineerd voor Waterstones Book of the Year 2019 en wereldwijd al ruim 200.000 exemplaren verkocht
34,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay