Dit recept voor een gekookt eitje met dukkah komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman.

Ken je dukkah al? Dit is een crunchy notenmengsel, afkomstig uit de Arabische keuken, en je kunt er alle kanten mee op! Dukkah is bijvoorbeeld heerlijk om komkommerstaafjes in te dippen bij de borrel. Of strooi het eens over je salades tijdens de lunch. Maak een grote voorraad in één keer, dan heb je deze smaakmaker de hele week paraat voor ontbijt, lunch en tussendoor.

Over dit recept in het boek: “Een gekookt eitje bevat naast veel eiwitten voor spierbehoud en -opbouw ook de vitamines B2 voor gezonde huid en haren. Ook bevat het B11 (foliumzuur). Dit heb je nodig voor voldoende energie, het verlaagt het homocysteinegehalte in je bloed en kan daarmee de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Noten helpen hier ook bij en die bevatten ook nog veel magnesium dat helpt bij het aanmaken van hormonen, de opbouw van spieren en botten en vooral ook bij ontspanning. Het kan daardoor ook helpen tegen rusteloze benen.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    I'M Lijfboek

    Isa Hoes, Medina Schuurman

    • Voel je goed, voel je mooi; een must have voor iedere 40+-vrouw
    • Jouw bijbel op het gebied van gezondheid, fit én knetterknap oud worden
    • Recepten, weekmenu’s en snelle op maat work-outs
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Rooster het korianderzaad en het komijnzaad in een droge koekenpan tot de geur vrijkomt. Schep ze in een vijzel. Rooster ook het sesamzaad lichtbruin. Wrijf in de vijzel het koriander- en komijnzaad fijn. Roer dit mengsel in een kom door het sesamzaad. Voeg 1 tl fijn zeezout en naar smaak versgemalen peper toe. Stamp de hazelnoten in de vijzel fijn en schep door de specerijen. Doe de dukkah na het eten in een schone jampot en sluit die goed af.
  • Breng de eieren in een pan met water aan de kook. Draai het vuur iets lager en kook de eieren in circa 4 minuten gaar. Giet het kookvocht af, spoel de eieren tot ze koud zijn en pel ze.
  • Besmeer de meergranen/volkoren wafels met hummus. Snijd de eitjes in partjes en verdeel over de wafels. Strooi de dukkah eroverheen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    I'M Lijfboek

    Isa Hoes, Medina Schuurman

    • Voel je goed, voel je mooi; een must have voor iedere 40+-vrouw
    • Jouw bijbel op het gebied van gezondheid, fit én knetterknap oud worden
    • Recepten, weekmenu’s en snelle op maat work-outs
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



I'M Lijfboek

Isa Hoes, Medina Schuurman

  • Voel je goed, voel je mooi; een must have voor iedere 40+-vrouw
  • Jouw bijbel op het gebied van gezondheid, fit én knetterknap oud worden
  • Recepten, weekmenu’s en snelle op maat work-outs
25,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay