Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Dit recept voor een gekookt eitje met dukkah komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman.
Ken je dukkah al? Dit is een crunchy notenmengsel, afkomstig uit de Arabische keuken, en je kunt er alle kanten mee op! Dukkah is bijvoorbeeld heerlijk om komkommerstaafjes in te dippen bij de borrel. Of strooi het eens over je salades tijdens de lunch. Maak een grote voorraad in één keer, dan heb je deze smaakmaker de hele week paraat voor ontbijt, lunch en tussendoor.
Over dit recept in het boek: “Een gekookt eitje bevat naast veel eiwitten voor spierbehoud en -opbouw ook de vitamines B2 voor gezonde huid en haren. Ook bevat het B11 (foliumzuur). Dit heb je nodig voor voldoende energie, het verlaagt het homocysteinegehalte in je bloed en kan daarmee de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Noten helpen hier ook bij en die bevatten ook nog veel magnesium dat helpt bij het aanmaken van hormonen, de opbouw van spieren en botten en vooral ook bij ontspanning. Het kan daardoor ook helpen tegen rusteloze benen.”