Mango met nori, walnoot en vanille-ijs

Mango met nori, walnoot en vanille-ijs

Het recept voor deze mango met nori, walnoot en vanille-ijs komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten mango met nori, walnoot en vanille-ijs

  • ½ rijpe mango, in blokjes van 2 x 2 cm
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 4 takjes munt, blaadjes geplukt en fijngehakt + extra om te garneren
  • 1 el honing
  • sap en rasp van ½ limoen
  • 1 vel gedroogde nori, in stukken van 2 cm
  • 2 bolletjes vanille-ijs

Bereidingswijze

  • Meng in een kom de mango, walnoten en munt door elkaar. Voeg de honing en het limoensap toe en meng goed.
  • Verdeel het mengsel over twee borden en strooi de nori erover.
  • Schep per bord een bolletje ijs op het mengsel en serveer met wat blaadjes munt.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 18.5
  • Ontdek hoe je op een simpele manier je maaltijd kunt opleuken met zeewier en zilte groenten
  • Gezond, duurzaam en heerlijk
  • Met basisinformatie over aankoop, bereiding, bewaartips en andere seacrets, zodat je thuis snel aan de slag kunt