Gezond aan tafel logo

Het recept voor deze koolhydraatarme appeltaart (die bovendien ook nog glutenvrij en lactosevrij is) komt uit Het snelle Paleo kookboek van Daniel Green, een Amerikaanse celebrity-chef en expert op het gebied van gezonde voeding.

Daniel Green over dit recept: “Eigenlijk probeer ik nagerechten altijd te vermijden, maar er zijn natuurlijk dagen dat een hoofdgerecht alleen niet genoeg is en dat je trek hebt in iets zoets na het eten. Deze appeltaart is Paleo-vriendelijk en is hopelijk precies wat je nodig hebt.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten koolhydraatarme appeltaart

  • 5 granny smith-appels, geschild, klokhuis eruit, in plakjes
  • 1/2 tl kaneel
  • sap van 2 sinaasappels
  • 3 el ahornsiroop (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
  • Voor de kruimellaag
  • 3 el ahornsiroop (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
  • 150 g amandelmeel of kokosmeel (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
  • 3 eiwitten van biologische eieren, geklopt

Verder nodig

Bereidingswijze koolhydraatarme appeltaart

  • Verwarm de oven voor op 180 ०C/gasstand 4.
  • Doe de appels, kaneel, sinaasappelsap en ahornsiroop in een grote schaal en schep om tot alles goed vermengd is. Doe het appelmengsel in een bakblik en zet 35 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen in een schaal de ingrediënten voor de kruimellaag.
  • Bestrooi het appelmengsel, als het gaar is, met de kruimels. Zet 30 minuten terug in de oven. Dien op als de taart nog een beetje warm is.

Tip

Zijn er restjes? Die zijn heerlijk als ontbijt!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

    Ook gezonder eten?

    Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

    Inkijkexemplaar van