Salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto

Salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto

0 / 5. 0

Ingrediënten salade met geroosterde perzik

  • 60 ml balsamicoazijn
  • 55 g fijne kristalsuiker
  • 100 g rucola, verwelkte/vergeelde blaadjes en harde steeltjes verwijderd
  • 10 muntblaadjes, grof gescheurd
  • 70 g zeer verse geitenkaas (kwarkachtig)
  • 8 plakken prosciutto, in dunne reepjes gescheurd
  • 4 stevige maar rijpe gele perziken, in dunne partjes
  • 70 g geroosterde pecannoten

Bereidingswijze

  • Bereid een balsamicosiroop door de balsamicoazijn en suiker onder regelmatig roeren in een steelpan zachtjes te verwarmen tot de vloeistof voor de helft verdampt is en je ongeveer 65 ml siroop overhebt. Laat de siroop daarbij niet koken. Laat de siroop afkoelen voor gebruik; hij wordt dikker terwijl hij afkoelt.
  • Verdeel de rucola en munt over een groot bord. Schep er kleine toefjes geitenkaas op (ter grootte van een halve vingernagel) en leg de reepjes prosciutto erop.
  • Verhit een grillpan (of een koekenpan als je geen grillpan hebt) en gril de perzikpartjes tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben, of tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Schik de partjes op de salade en sprenkel de balsamicosiroop erover. Bestrooi alles met de geroosterde pecannoten en serveer.

Het recept voor deze salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston.

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Inkijkexemplaar van