Omelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas

Omelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas

Het recept voor deze omelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Als ik in de tuin heb gewerkt, eet ik graag een omelet. Ik pluk wat kruiden en enkele minuten later zit ik in het lentezonnetje te genieten. Lekker op donkerbruin volkorenbrood.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • scheutje slagroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • handvol gehakte voorjaarskruiden (peterselie, koriander, lente-uitjes, kervel en bieslook)
  • klontje boter
  • handje Parmezaanse kaas, grofgeraspt

Verder nodig

  • Koekenpan met deksel

Bereidingswijze

  • Klop de eieren los met de room en wat zout en peper. Roer de kruiden erdoor.
  • Smelt de boter in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Bak de omelet aan een kant lichtbruin.
  • Leg even een deksel op de pan zodat de omelet gaar wordt en laat hem uit de pan op een bord glijden.
  • Strooi de Parmezaanse kaas erover.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 19.99

Dit recept komt uit dit boek

Het groentenparadijs

Manja Visser

  • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
  • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
  • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin