300 g
shiitake, of andere paddenstoelen naar keuze
1 el
kurkuma
1 el
ras-el-hanout
grof zeezout
versgemalen zwarte peper
100 g
zongedroogde tomaten
150 g
halloumi
Verder nodig
bakplaat
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven tot 200 °C
Halveer de pompoenen in de lengte en verwijder de zaden en draden. Bestrijk de uitgeholde pompoenhelften met olijfolie en leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de pompoenhelften in 30-40 minuten zacht en gaar worden in de oven.
Maak intussen de vulling. Snipper de rode ui. Verhit 1 eetlepel roomboter in een koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur in ca. 3 minuten zacht en glazig.
Snijd de prei in ringen, de courgette in stukken en de paddenstoelen in repen. Voeg deze met de kurkuma en ras-el-hanout toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak
Snijd de zongedroogde tomaten in repen. Haal de pompoenhelften uit de oven en vul met het groentemengsel. Snijd de halloumi in kleine blokjes, en verdeel ze met de zongedroogde tomaten over de gevulde pompoenhelften.