Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gevulde flespompoen met paddenstoelen en halloumi

Gevulde flespompoen met paddenstoelen en halloumi

0 / 5. 0

  • 4
  • bereidingstijd 20 minuten, oventijd 55 minuten
  • Vivian Reijs
  • Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 flespompoenen
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • roomboter, om in te bakken
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 300 g shiitake, of andere paddenstoelen naar keuze
  • 1 el kurkuma
  • 1 el ras-el-hanout
  • grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 150 g halloumi

Verder nodig

  • bakplaat
  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven tot 200 °C
  • Halveer de pompoenen in de lengte en verwijder de zaden en draden. Bestrijk de uitgeholde pompoenhelften met olijfolie en leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de pompoenhelften in 30-40 minuten zacht en gaar worden in de oven.
  • Maak intussen de vulling. Snipper de rode ui. Verhit 1 eetlepel roomboter in een koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur in ca. 3 minuten zacht en glazig.
  • Snijd de prei in ringen, de courgette in stukken en de paddenstoelen in repen. Voeg deze met de kurkuma en ras-el-hanout toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak
  • Snijd de zongedroogde tomaten in repen. Haal de pompoenhelften uit de oven en vul met het groentemengsel. Snijd de halloumi in kleine blokjes, en verdeel ze met de zongedroogde tomaten over de gevulde pompoenhelften.
  • Zet nog 10-15 minuten terug in de oven.

Tip

  •  *
  • Een gratis preview van Help, ik val niet af! in je mailbox?

  •  *

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Dit recept voor gevulde flespompoen met paddenstoelen en halloumi komt uit het boek Help, ik val niet af! van Vivian Reijs.

Inkijkexemplaar van