Gevulde flespompoen met paddenstoelen en halloumi

Gevulde flespompoen met paddenstoelen en halloumi

  • 4
  • bereidingstijd 20 minuten, oventijd 55 minuten
  • Vivian Reijs
  • Hoofdgerecht

Dit recept voor gevulde flespompoen met paddenstoelen en halloumi komt uit het boek Help, ik val niet af! van Vivian Reijs.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Help, ik val niet af!

    Vivian Reijs

    • Met de VIV-methode gaat afvallen je wél lukken
    • Ontdek hoe hormonen ervoor kunnen zorgen dat je niet afvalt, en krijg weer grip op je gewicht
    • Met veel informatie, de stap-voor-stap VIV-methode en recepten voor ontbijt, lunch en diner
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 2 flespompoenen
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • roomboter, om in te bakken
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 300 g shiitake, of andere paddenstoelen naar keuze
  • 1 el kurkuma
  • 1 el ras-el-hanout
  • grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 150 g halloumi

Verder nodig

  • bakplaat
  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven tot 200 °C
  • Halveer de pompoenen in de lengte en verwijder de zaden en draden. Bestrijk de uitgeholde pompoenhelften met olijfolie en leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de pompoenhelften in 30-40 minuten zacht en gaar worden in de oven.
  • Maak intussen de vulling. Snipper de rode ui. Verhit 1 eetlepel roomboter in een koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur in ca. 3 minuten zacht en glazig.
  • Snijd de prei in ringen, de courgette in stukken en de paddenstoelen in repen. Voeg deze met de kurkuma en ras-el-hanout toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak
  • Snijd de zongedroogde tomaten in repen. Haal de pompoenhelften uit de oven en vul met het groentemengsel. Snijd de halloumi in kleine blokjes, en verdeel ze met de zongedroogde tomaten over de gevulde pompoenhelften.
  • Zet nog 10-15 minuten terug in de oven.

Tip

  •  *
  • Een gratis preview van Help, ik val niet af! in je mailbox?

  •  *
  • Dit recept komt uit dit boek


    Help, ik val niet af!

    Vivian Reijs

    • Met de VIV-methode gaat afvallen je wél lukken
    • Ontdek hoe hormonen ervoor kunnen zorgen dat je niet afvalt, en krijg weer grip op je gewicht
    • Met veel informatie, de stap-voor-stap VIV-methode en recepten voor ontbijt, lunch en diner
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Help, ik val niet af!

Vivian Reijs

  • Met de VIV-methode gaat afvallen je wél lukken
  • Ontdek hoe hormonen ervoor kunnen zorgen dat je niet afvalt, en krijg weer grip op je gewicht
  • Met veel informatie, de stap-voor-stap VIV-methode en recepten voor ontbijt, lunch en diner
25,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay