Zeemansstoof

Zeemansstoof

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 blok gerookte tofu, in blokjes
  • 150 g oesterzwammen, in groverepen gescheurd
  • 1 prei, in schuine ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 g zeekraal, ontdaan van eventuele harde uiteinden (verkrijgbaar bij de meeste supermarkten)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 300 ml bier
  • tablet groentebouillon
  • 150 ml water
  • 15 g maizena
  • ½ el zeewiervlokken (verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels) (naar keuze)

Bereidingswijze

  • Verhit olie in een stoofpan en bak de gerookte tofu samen met de oesterzwammen goudbruin. Voeg de prei en rode paprika toe en bak ze flink mee op hoog vuur. Voeg vervolgens de zeekraal, knoflook, het bier, de groentebouillontablet en het water toe. Laat het geheel nog circa 10 minuten stoven.
  • Meng de maizena met een paar eetlepels water; roer goed. Voeg dit papje al roerend toe aan de stoof en kook die nog even door tot de stoof mooi gebonden is. Serveer met aardappelpuree of lekker grof brood.

Tip

Houd je erg van de smaak van vis? Stoof dan wat zeewiervlokken mee voor een extra zilte ervaring.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze zeemansstoof komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst.

Ze schrijven erover in hun boek: “Voor alle zeelieden, houten benen en andere varensgezellen. Groente uit zee gaat in deze stoof zij aan zij met aromatische landrotten, al schuimend in het bier!”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Man.Eat.Plant.

Lisette Kreischer

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Ervaar hoe stoer groente kan zijn
  • Vegan varianten van al jouw favoriete comfort classics, zoals epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger
  • Dé culinaire beweging van het moment en het eten van de toekomst
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔