Het recept voor deze venkelworstjes met paprika en basilicum komt uit het kookboek De complete koolhydraatarme keuken van Jonno Proudfoot.

  • Dit recept komt uit dit boek


    De complete koolhydraatarme keuken

    Jonno Proudfoot

    • Koolhydraatarme recepten waar je de rest van je leven plezier van hebt
    • Meer dan 300 suiker- en glutenvrije recepten, waarvan ruim 100 vegetarisch
    • Een onmisbaar kookboek voor mensen die elke dag weer gezond en verrukkelijk koolhydraatarm willen eten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 6 hele worstjes (willekeurig welke)
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 2 rode paprika’s, in dunne reepjes
  • 2 tl venkelzaad, grof gestampt
  • 4 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
  • 3 el tomatenpuree
  • 8 pruimtomaten, ontveld, geraspt
  • 1,25 dl kippenbouillon
  • 1 kleine hand vers basilicum, gesneden
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Doe de helft van de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak daarin de worstjes aan twee kanten goudbruin. Ze hoeven nu nog niet gaar te worden.
  • Zet de gebruinde worstjes apart en voeg de resterende olie en de ui, de paprika en het venkelzaad toe. Bak alles tot de ui goudbruin is.
  • Voeg nu de knoflook toe en roer tot deze geurt.
  • Voeg de tomatenpuree en de geraspte tomaten toe en roer alles ongeveer 5 minuten door. Doe dan de bouillon erbij en breng deze aan de kook.
  • Kook de saus met de helft in.
  • Snijd intussen elk worstje in vier stukken en doe deze terug in de saus (nadat die is ingekookt). Laat ze op heel laag vuur gaar worden.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper, roer het basilicum erdoor en serveer het.
  • Dit recept komt uit dit boek


    De complete koolhydraatarme keuken

    Jonno Proudfoot

    • Koolhydraatarme recepten waar je de rest van je leven plezier van hebt
    • Meer dan 300 suiker- en glutenvrije recepten, waarvan ruim 100 vegetarisch
    • Een onmisbaar kookboek voor mensen die elke dag weer gezond en verrukkelijk koolhydraatarm willen eten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



De complete koolhydraatarme keuken

Jonno Proudfoot

  • Koolhydraatarme recepten waar je de rest van je leven plezier van hebt
  • Meer dan 300 suiker- en glutenvrije recepten, waarvan ruim 100 vegetarisch
  • Een onmisbaar kookboek voor mensen die elke dag weer gezond en verrukkelijk koolhydraatarm willen eten
24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay