Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Venkelworstjes met paprika en basilicum

Venkelworstjes met paprika en basilicum

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 6 hele worstjes (willekeurig welke)
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 2 rode paprika’s, in dunne reepjes
  • 2 tl venkelzaad, grof gestampt
  • 4 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
  • 3 el tomatenpuree
  • 8 pruimtomaten, ontveld, geraspt
  • 1,25 dl kippenbouillon
  • 1 kleine hand vers basilicum, gesneden
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Doe de helft van de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak daarin de worstjes aan twee kanten goudbruin. Ze hoeven nu nog niet gaar te worden.
  • Zet de gebruinde worstjes apart en voeg de resterende olie en de ui, de paprika en het venkelzaad toe. Bak alles tot de ui goudbruin is.
  • Voeg nu de knoflook toe en roer tot deze geurt.
  • Voeg de tomatenpuree en de geraspte tomaten toe en roer alles ongeveer 5 minuten door. Doe dan de bouillon erbij en breng deze aan de kook.
  • Kook de saus met de helft in.
  • Snijd intussen elk worstje in vier stukken en doe deze terug in de saus (nadat die is ingekookt). Laat ze op heel laag vuur gaar worden.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper, roer het basilicum erdoor en serveer het.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze venkelworstjes met paprika en basilicum komt uit het kookboek De complete koolhydraatarme keuken van Jonno Proudfoot.

Inkijkexemplaar van