Varkenskoteletjes met korstje van pecannoten (Broodbuik)

Varkenskoteletjes met korstje van pecannoten (Broodbuik)

Het recept voor deze varkenskoteletjes met korstje van pecannoten komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken!

Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “In dit recept wordt de tarwebloem vervangen door gemalen pecannoten voor een krokant korstje. Voor een Italiaans tintje meng je 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogd basilicum en 1 eetlepel geraspte parmezaan door het gemalen lijnzaad en serveer je het vlees met tomatensaus.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Broodbuik kookboek

    William Davis

    • Verlies overgewicht en word gezonder
    • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
    • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij? >

Ingrediënten varkenskoteletjes met korstje van pecannoten

  • 2 el gemalen blond lijnzaad
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 groot ei
  • 1 tl glutenvrije sojasaus
  • 75 g gemalen pecannoten
  • 4 varkenskoteletjes, ontbeend, 2 cm dik
  • 2 el olijf- of kokosolie

Bereidingswijze

  • Meng in een bord het gemalen lijnzaad, zout en paprikapoeder. Klop in een grote ondiepe schaal het ei los samen met de sojasaus. Stort de pecannoten op een bord.
  • Haal elk koteletje door het lijnzaadmengsel, dan door het eimengsel en tot slot door de pecannoten, zodat het een jasje krijgt.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bak de koteletjes 8 minuten, waarbij je ze een keer omdraait, tot een in het midden gestoken thermometer 71 °C aangeeft en de sappen er helder uit komen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Broodbuik kookboek

    William Davis

    • Verlies overgewicht en word gezonder
    • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
    • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Broodbuik kookboek

William Davis

  • Verlies overgewicht en word gezonder
  • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
  • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken
14,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay