Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Stamppot wakame

Stamppot wakame

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 30 g boter, in blokjes en op kamertemperatuur + 20 g extra voor de jus
  • 30 g gedroogde wakame, fijngehakt
  • 1 el grove mosterd
  • 50 ml melk
  • ½ tl nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • 50 g gerookte wilde zalmfilet, in blokjes
  • 2 kabeljauwfilets met huid (à 150-170 g)
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in een pan met koud water met zout in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Zet apart.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui in 2-3 minuten zacht en glazig. Neem de pan van het vuur.
  • Doe de gebakken ui met de boter, wakame en mosterd bij de gekookte aardappels. Verhit de melk in een kleine steelpan en schenk erbij. Voeg de nootmuskaat en naar smaak zout en peper toe en stamp alles goed door elkaar. Roer tot slot de zalm erdoor (houd een beetje apart voor de garnering). Doe een deksel op de pan om de stamppot warm te houden.
  • Dep de kabeljauwfilets goed droog met wat keukenpapier of een schone theedoek. Bestrooi beide kanten met zout. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauwfilets eerst op de huid zonder ze door de pan te bewegen. Als de vis voor de helft gaar is – je ziet aan de zijkant verkleuring – draai je deze om. Voeg de boter toe en schep over de vis zodra deze gesmolten is. Herhaal tot de vis gaar is.
  • Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overgebleven blokjes gerookte zalm. Leg de vis erop en schenk de jus over de stamppot.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze stamppot wakame komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Inkijkexemplaar van