Stamppot broccoli-zoete aardappel met zalm, geitenkaas en walnoten

Stamppot broccoli-zoete aardappel met zalm, geitenkaas en walnoten

Het recept voor deze stamppot broccoli-zoete aardappel met zalm, geitenkaas en walnoten komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.

De voedingswaarde per persoon voor dit koolhydraatbeperkte gerecht: 800 kcal, 44 g eiwit, 38 g vet, 61 g koolhydraten, 19 g vezels.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's

    Jennifer en Sven

    • Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
    • Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
    • Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 600 g zoete aardappels
  • 700 g broccoli
  • 1 el bouillonpoeder
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes verse dille
  • 200 g gerookte-zalmsnippers
  • 40 g walnoten
  • 100 g zachte geitenkaas

Bereidingswijze

  • Breng water aan de kook in een waterkoker.
  • Schil intussen de zoete aardappels en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes.
  • Doe de broccoli en zoete aardappel in een pan en giet het hete water erbij. Voeg een eetlepel bouillonpoeder toe en kook de groenten in 5 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper intussen de ui en de knoflook.
  • Giet de broccoli en de zoete aardappel af en laat ze uitdampen in een ruime schaal.
  • Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de broccoli en de zoete aardappel toe en schep alles door elkaar. Haal de pan van het vuur en stamp de ingrediënten tot een grove stamppot.
  • Snijd de dille fijn, doeg die samen met de gerookte-zalmsnippers en de walnoten bij de stamppot en schep alles door elkaar.
  • Serveer de stamppot met de geitenkaas.

Tip

Broccoli is heel geschikt voor een stamppot. De groente is snel zacht en behoudt een mooie textuur.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's

    Jennifer en Sven

    • Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
    • Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
    • Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's

Jennifer en Sven

  • Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
  • Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
  • Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel
15,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay