Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Scrambled tofu & geroosterde asperges

Scrambled tofu & geroosterde asperges

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Wrijf de asperges schoon met keukenpapier. Verhit wat olie in de grill- of koekenpan en bak de asperges twee à drie minuten rondom en zet het vuur dan uit. Besprenkel de asperges met een beetje citroensap en maak af met zwarte peper. Verkruimel de tofu met je vingers boven een schaal in kleine stukjes. Roer los met een vork. Pel en snipper de ui en roer deze door de tofu. Meng de tofu met kerrie- en paprikapoeder, mosterd, gistvlokken en sojaroom. Breng op smaak met zout.
  • Verhit een laagje olie in de koekenpan en bak hierin de tofu rondom krokant en totdat hij de look & feel heeft van roerei. Je kunt nu eventueel de consistentie nog veranderen door wat sojaroom toe te voegen als je de tofu smeuïger wilt. Houd je van krokant, bak dan nog kort door. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en/ of kruiden naar wens.
  • Rooster het brood in de koekenpan of oven. Besmeer de boterham met de mayonaise en beleg met een flinke hand veldsla. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes, leg op de boterham en verdeel over het bord. Leg hierop de asperges en maak af met de scrambled tofu. Garneer met de verse bieslook.

Tip

Leg de stengels van de witte asperges eerst een halfuur in koud water. Haal ze uit het water en schil ze van onder het kopje met een dunschiller in eeéén beweging naar beneden. Check of je overal bent geweest. Snijd vervolgens het kontje van de stengel, ongeveer twee centimeter vanaf de onderkant.

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze scrambled tofu & geroosterde asperges komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer

Bij dit recept schrijft Lisette: “In Plant Power laten we alle dierlijke producten achterwege, dus ook eieren. Het is echter mijn missie om je niets tekort te laten komen. Ik wil laten zien dat je niets verliest, maar er juist iets bij krijgt: plezier, gezondheid en nieuwe smaken. Deze Scrambled No-Egg is een goed voorbeeld: je hebt geen eieren nodig en toch word je herinnerd aan de ouderwetse beleving van een roerei op de zondagochtend of een ouderwets gekookt eitje bij de asperges. Serveer de scrambled tofu eens voor ontbijt of brunch op de luie zondag met een snee geroosterd brood, een scheut ketchup of een klodder mosterd en een glas biologisch tomatensap!”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van